Žena zachránila svojich 6 detí pred veľmi hrozivým požiarom: A potom sa však sama ocitla medzi životom a smrťou

Bolo skoré ráno 3. septembra. Ema Schols (30) bola na druhom poschodí svojho domu vo švédskom Edsbyne, keď začula, ako jej štvorročný syn Albin z prízemia kričí „oheň“.

Emma zbehla dole, anašla obývačku v plameňoch. Albín a jeho braček, trojročný Oliver, sa ukryli v detskej izbe vedľa obývačky.

„Povedala som deťom, že musíme odtiaľto vypadnúť. Zobrala som Albína a Olivera a pritisla som si ich k sebe a objala som ich, aby sa nedostali do stretu s plameňmi. Keď som otvorila vchodové dvere, cítila som, že oheň vybuchol. Veľmi som si popálila celý chrbát,“ povedala Emma pre denník Aftonbladet .

Emma povedala chlapcom, aby utekali do susedovho domu, kým sa ona vrátila do domu, aby zachránila ďalšie štyri deti, ktoré boli na poschodí.

Schody boli v plameňoch Na schodoch horel otvorený plameň. Emma však mohla myslieť len na jej štyri deti.

„Horeli schody, tak sme museli prejsť cez oheň. Na každom kroku schodov som si pomyslela: „Nemôžem, nemôžem“. Potom som si však uvedomila, že nemám inú možnosť,“ povedala Ema.

Deväťročná dcéra Nele zoskočila z balkóna. Na balkóne bol aj syn William. Emma zaviedla na balkón aj svojho sedemročného syna Melvina. Potom si spomenula, že jej ročná dcérka Molly leží v postieľke v spálni jej rodičov.

Matky majú neuveriteľné schopnosti

„Izba bola plná dymu, ale videla som svoju dcéru stáť v postieľke, kričať, plakať a triasť sa od strachu,“ hovorí Emma.

„Kedysi som ju bez problémov zdvihla, no tentoraz bola mimoriadne ťažká. Pokúsila som sa ju zdvihnúť, ale cítila som, že som skoro omdlela. Myslela som, že teraz zomriem. V tej chvíli som však niekde vo vnútri nabrala novú silu a vedela som, že musím dostať von všetkých šesť detí, ktoré som priviedla na svet, a potom si môžem ľahnúť a zomrieť.  Získala som silu akoby od samotného Boha, dokázala som ju zdvihnúť z postieľky, a zachrániť,“ pokračuje.

Na balkóne čakali dvaja chlapci. Prišli hasiči a chlapci zliezli po rebríku. Emma, ​​ktorá držala Molly v náručí, začala liezť dole.

„Keď som liezla, hovorila som si: Nie, nemôžem sa zastaviť. Keď som sa pozrela dole, videla som len visiacu kožu a krv,“ hovorí.

Žena sa pohybovala medzi životom a smrťou

Emma sa celé mesiace pohybovala medzi životom a smrťou. Bola vážne popálená na 93 percentách tela. Prežila však viaceré kožné štepy, ťažkú ​​otravu a komplikovaný zápal pľúc.

Ema bola nominovaná v kategórii Záchranár roka čitateľov Aftonbladetu . Tomuto sa hovorí obeta matky, čo poviete? Zdieľajte jej odvahu so svojimi priateľmi! Toto dokáže skutočne len matka!

Prečítajte si:

Napíšte nám komentár! Vaše názory sú vítane!

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi a potešte ich správami z redakcie pekných novín!