Pacienti z nemocnice v Katoviciach vyrobili pre jednu zo sestričiek dojímavý darček!

Normálne je to ona, kto sa stará o ich blaho, ale teraz sa karta obrátila a odpoveď vďačnosti zdvojnásobila svoju silu. Pacienti z oddelenia paliatívnej medicíny v Nemocnici v Katoviciach pripravili dojímavý darček pre jednu zo sestier, ktorá bola na prahu kľúčového momentu v jej živote.

Paliatívna starostlivosť je medicínsky odbor, ktorý sa zameriava na prevenciu a zmierňovanie utrpenia všetkých druhov ochorení. Zameriava sa na podporu najlepšej možnej kvality života pre pacientov a ich rodiny, ktoré sú vystavené vážnemu ochoreniu.

Tento príbeh je nepochybne srdcervúci.

Počas skupinových terapeutických sedení vytvorili pacienti nemocnice v Katoviciach dekoráciu, ktorá zdobila miesto svadobnej hostiny a bola  umiestnená hneď za stolom nevesty a ženícha.

Akú ozdobu pacienti vyrobili?

Je to obrovské biele srdce s dodatočným menším zlatým srdcom umiestneným vo vnútri. Keď ho pacienti odovzdali sestričke, ktorá sa vydávala, šťastím a dojatím bola celá bez seba! A my sa vôbec nečudujeme!

Mnoho pacientov trpí vážnymi ochoreniami a skupinová terapia je často neoddeliteľnou súčasťou ich liečebného plánu.

Aktivity ako vytváranie svadobnej výzdoby pomáhajú pacientom nielen oddýchnuť si a sústrediť sa na niečo pozitívne, ale tiež im umožňujú prejaviť vďačnosť ľuďom, ktorí sa o nich dennodenne starajú.

Prečítajte si:

Napíšte nám komentár! Vaše názory sú vítane!

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi a potešte ich správami z redakcie pekných novín!