Umierajúca žena sa lúči so svojím milovaným papagájom. Len počkajte, keď uvidíte reakciu vtáka…

Papagáj menom Sindibád sa nedávno preslávil svojou neuveriteľnou schopnosťou pochopiť ľudské utrpenie. Keď jeho majiteľka, staršia žena, ochorela a umierala, Sindibád prejavil svoj smútok spôsobom, ktorý mnohých prekvapil a dojal.

Rodina vzala dlhoročného člena rodiny do nemocnice, aby mohol navštíviť svojho milovaného majiteľa.

Vtedy sa ukázalo, ako veľmi papagáj rozumie situácii. Sindibád odmietla opustiť svoju majiteľku a nedovolila, aby sa k nej niekto iný priblížil.
Ako vidno na záberoch, papagáj žako šedý spočíva na ruke svojej majiteľky, ktorá, ako sa zdá, má už málo času, keď leží na nemocničnom lôžku.

Dáma za kamerou, ktorá je dcérou ženy, šepká svojej matke, že Sindibád je tam s ňou. Papagáj sa pomaly približuje k hrudi majiteľa, akoby cítil, že je to naposledy, čo svoju milovanú paničku uvidí.

Papagáje sú veľmi spoločenskí tvorovia a vytvárajú silné väzby s ľuďmi, ktorí sa o nich starajú. Pokiaľ však dôjde k strate majiteľa, môže to pre papagája byť veľmi stresujúce a traumatické. Niektorí papagáje sa môžu začať chovať samo-agresívne , napríklad si trhať perie, hrýzť si pazúry alebo dokonca útočiť na vlastné telo. Tento typ správania sa nazýva vtáčie sebazničovanie.

Pokiaľ má papagáj starostlivo naviazaný vzťah s jeho majiteľom, strata tohto vzťahu môže byť pre neho veľmi ťažká.

Dokonca existujú prípady, keď veterinárni lekári predpisujú domácim zvieratám antidepresíva po tom, čo zažijú niečo traumatické.

Rovnako ako ľudia, aj tieto zvieratá sa potrebujú zotaviť zo straty blízkeho človeka.

Pozrite si video tu a zdieľajte tento dojemný príbeh so svojimi priateľmi.

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi a potešte ich správami z redakcie pekných novín!

Mohlo by Vás zaujímať: