Toto je silný príbeh, ktorý dojal skutočne celý svet: 101-ročná mamička sa aj v svojom veku stará o svojho chorého 83-ročného syna!

Materská láska je jednoducho jedným z najsilnejších citov, ktoré môžu ľudia prežívať. Každá mamička sa snaží o to, aby sa práve jej dieťatko malo čo najlepšie a snaží sa ho čo najviac pripraviť do života.

Stará sa o neho s obetavosťou. K malému bábätku vstáva v noci na úkor svojho spánku a stará sa o neho tiež v chorobe. Hoci by sa mohlo stať, že s dospelosťou dochádza k ukončeniu starostlivosti o potomka nie je tomu tak.

Dôkazom je tento príbeh.

Rodičia sa snažia o svoje dieťa starať aj vtedy, keď už je dieťa dospelé. Pomáhať mu jednoducho budú po celý svoj život, kým to bude v ich silách. Práve matka z tohto príbehu je príkladom sily materskej lásky a oddanosti. A ako je to s vekom oboch účastníkov? – Matka má už 101 rokov, ale teší sa výbornému zdraviu. Jej syn, ktorému je dnes  83 rokov, také šťastie nemá, a bez cudzej pomoci by nebol schopný sa o seba postarať. Potrebuje pravidelnú starostlivosť, ktorú mu jeho mamička poskytuje. O svojho syna sa stará už niekoľko jeho posledných rokov a ide jej to úžasne!

Žena v našom príbehu sa volá Ada Kaeting. Za svoj život porodila celkovo tri deti, z ktorých jeden bol práve Tomy.

Tento muž sa v priebehu svojho života tešil dobrému zdraviu, snažil sa žiť aktívne a udržiavať sa v čo najlepšej kondícii. Avšak staroba ho dochytila. Tomymu boli diagnostikované mnohé choroby. Osemdesiat rokov je úctyhodný vek. Spolu s chorobami sa ale stalo, že sa Tomy musel presťahovať do opatrovateľského domu, kde sa o neho staral skúsený personál. Tomy sám má rodinu – deti i vnúčatá, avšak títo mu vzhľadom k tomu, že chodia do práce, nemôžu poskytnúť celodennú starostlivosť.

Jediný, kto je vo skvelom zdravotnom stave a schopný sa celodenne o Tomyho starať, je práve jeho matka. Presťahovala sa bližšie k opatrovateľskému domu, aby to k synovi mala čo najbližšie.

Matka a syn sú spolu každý deň. Matka ho navštevuje v opatrovateľskom dome a stará sa o neho aj niekoľko hodín denne. Aj keď už sama dosiahla požehnaného veku, starostlivosť o svojho syna berie ako samozrejmosť. Kým bude môcť, bude denne do opatrovateľského domu dochádzať a pomáhať synovi.

Tomy je veľmi šťastný, pretože jednak je blízko svojej rodiny, ale aj v starostlivosti svojej milujúcej matky.

Snáď jediná láska, čistá láska, ktorú nikdy nič nemôže prerušiť je láska, ktorú chovajú rodičia k svojim potomkom, a tým skôr matky k svojim deťom. Akonáhle sa žena raz stane matkou, je jej až do konca svojho života.

Tento príbeh obletel v krátkom čase celý svet. Stal sa príkladom toho, čomu hovoríme materská láska. Nie je to len starostlivosť o malé deti, ako si to asi väčšina ľudí predstaví. Je to celoživotná starosť.

Ak ste našli v tomto článku niečo hodnotné pre vás alebo vás v niečom inšpiroval, podporte nás zdieľaním. Je to najlepší spôsob, ako podporiť kvalitný obsah. Vy rozhodujete o tom, čo letí, ďakujeme. 

Ak sa Vám článok páčil alebo ste sa dozvedeli niečo nové zdieľajte ho, alebo podporte Like-om. Čím viac zdieľaní, tým väčšia motivácia pre nás, písať dobré správy každý deň.

Napíšte nám komentár! Vaše názory sú vítane!