Táto úžasná olympionička vydražila svoju prvú medailu, aby mohla zachrániť život tohto malého, 8-mesačného bábätka: Tento príbeh vás chytí za srdce!

Maria Andrejczyk si predtým, než sa dostala na stupienok víťazov, skutočne prešla niekoľkými životnými bojmi. Poľská oštepárka premárnila svoju šancu na olympijských hrách v roku 2016, a to o len 2 centimetre. O rok neskôr bola vylúčená kvôli zraneniu ramena, aby sa následne dozvedela hroznú diagnózu – rakovina kostí.

Prejavila ale bojového ducha. Zotavila sa a nakoniec sa kvalifikovala na olympijské hry v Tokiu 2020. Tam získala svoju prvú olympijskú medailu – striebro. To ale nie je všetko, za čo by mala byť oslavovaná.

Doma počula o 8-mesačnom bábätku menom Miloszek Małysa, ktorý zúfalo potreboval odísť do USA na operáciu, ktorá by mu mohla zachrániť život. Chlapček sa narodil s vážnou srdcovou vadou, ktorej príznaky neboli v prvých týždňoch jeho života odhalené. Iba transplantácia srdca a pľúc mu môže poskytnúť šancu na normálny život. Chlapcov zdravotný stav je zúfalý, v domovskej krajine nemajú prostriedky na liečbu, ale lekári na Stanford University Medical Center v Kalifornii sa jeho prípadom môžu zaoberať. Bohužiaľ požadujú 80% platby vopred, čo si rodina nemôže dovoliť.

Len týždeň po návrate z Japonska atlétka zdieľala na sociálnych sieťach správu, v ktorej oznámila, že vydraží svoju striebornú medailu, aby získala dostatok finančných prostriedkov na chlapčekovu operáciu.

O niekoľko dní neskôr sa cena vyšplhala tak vysoko, že rodina získala potrebné peniaze na cestu do USA aj na operáciu. Poľský obchod Zabka, ktorý medailu vydražil, nakoniec oznámil, že jej medailu ponechá. „Veľmi sa nás dotklo mimoriadne vznešené gesto našej olympioničky, preto sme sa rozhodli podporiť Miloszkovu finančnú zbierku,“ uviedla spoločnosť.

Vďaka nezištnej Márii, Miloszek  dostal šancu o svoj život bojovať.

Ak ste našli v tomto článku niečo hodnotné pre vás alebo vás v niečom inšpiroval, podporte nás zdieľaním. Je to najlepší spôsob, ako podporiť kvalitný obsah. Vy rozhodujete o tom, čo letí, ďakujeme. 

Ak sa Vám článok páčil alebo ste sa dozvedeli niečo nové zdieľajte ho, alebo podporte Like-om. Čím viac zdieľaní, tým väčšia motivácia pre nás, písať dobré správy každý deň.

Napíšte nám komentár! Vaše názory sú vítane!