Dnes sme si pre vás pripravili špeciálny recept na výbornú a lahodnú roládu na ktorú máme recept od tetky zo Švédska!
Celá rodina si recept okamžite zamilovala a zhodla sa, že dlho nejedli lepšiu maškrtu!
Pripravte si aj vy túto roládu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Mňam!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 4 veľké vajcia
- 80 gramov krupicového cukru
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 40 mililitrov mlieka
- 40 mililitrov slnečnicového oleja
- 90 gramov polohrubej múky
- 4 gramy prášku do pečiva
- mletú škoricu
- 30 gramov kakaového prášku
Na krém:
- 60 gramov horkej čokolády
- 240 mililitrov smotany na šľahanie
- 70 gramov práškového cukru.
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najprv si vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky, z tých v mise vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vymiešajte do peny s krupicovými cukrom a vanilkovým extraktom.
- Ďalej do zmesi prilejte aj slnečnicový olej, mlieko a vsypte polohrubú múku, kakaový prášok, škoricu a kypriaci prášok do pečiva. Vytvorte homogénne hladké cesto. Do neho na záver zakomponujte metličkou aj bielkový sneh.
- Následne vezmite plech a vysteľte ho papierom na pečenie. Vlejte doň pripravené cesto na roládu a rovnomerne rozprestrite špachtľou. Dajte cesto piecť do rúry na desať minút pri 180 stupňoch Celzia.
- Ideálne je, keď 15 minút pred pečením rúru predhrejete. Hotový ešte horúci korpus vyklopte na mokrú utierku a zrolujte. Medzitým si pripravte krém.
- Horkú čokoládu si rozpustite spolu s lyžicou smotany.
- Potom si vyšľahajte v mise smotanu do tuha a postupne do nej pridajte aj rozpustenú horkú čokoládu. Korpus potom rozmotajte a navrstvite naň čokoládovú plnku.
- Opäť zrolujte a dajte zákusok na tácke vychladiť do chladničky. Potrebovať bude ideálne niekoľko hodín. Povrch rolky je možné tiež preliať čokoládovou polevou, alebo si dopriať šľahačku na povrch!
Video recept:
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.aparat.com/v/dUFzX