Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú cuketu, ktorá je tak chutná, že si ani nevšimnete, že ste nejedli mäsko.
U nás doma je to veľmi obľúbený recept a tak si myslím, že si tiež veľmi pochutíte.
Pripravte túto dobrotu aj Vašej rodine a uvidíte, že nebudete ľutovať 🙂
Chutí skvele!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 4 kusy cukety
- 400 gramov polotučného tvarohu
- 1 kus vajce
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 gramov kyslej smotany
- 100 gramov tvrdého syra
- soľ
- čierne korenie
- kôpor, alebo iné bylinky podľa chuti
- papier na pečenie
Takto budeme v recepte postupovať:
- Vyberte mladé a zdravé cukety. Mali by byť maximálne 25 centimetrov dlhé. Staršie cukety majú totiž tvrdú šupku a tá by v tomto recepte nechutila dobre. Tiež dužina starších plodov nie je tak chutná, býva horkastá a obsahuje menej šťavy. Z cukiet odrežte oba konce, každú cuketu pozdĺžne rozrežte a vnútro vydlabte lyžičkou tak, aby každá polovica cukety pripomínala loďku. Plech vyložte papierom na pečenie a naň potom lodičky vyskladajte.
- Olúpané strúčiky cesnaku vylisujte a zmiešajte s tvarohom. Do tejto zmesi vyklepnite vajcia a pridajte bylinky spoločne so soľou. Tvarohovú zmes dobre premiešajte a pri dochucovaní myslite na to, že by chuť mala byť málinko výraznejšia , aby okorenili aj nevýraznú cuketu.
- Vnútro lodičiek trochu posoľte a okoreňte. Potom lodičky naplňte pripravenou tvarohovou zmesou. Navrch potrite kyslou smotanou a posypte nastrúhaným syrom. Pečte na 180 stupňov asi 25 – 30 minút.
TIP: Z tvarohu môžete vynechať cesnak a pridať tam pór, alebo cibuľu spoločne s nastrúhanou nivou alebo iným syrom výraznej chuti, ktorý máte radi. Rovnako tak je možné tvaroh osviežiť trochou namletého chudého údeného mäsa.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: retete-usoare.eu/dovlecei-minunati-pentru-cei-care-se-alimenteaza-sanatos-dispar-indata-de-pe-farfurie