Jeho chorého syna, rovesníci stále iba šikanujú kvôli vzhľadu a hádžu po ňom kamene. OTEC veľmi PROSÍ RODIČOV O JEDINÉ…

Dan Bezzant je rodinne založený muž, pre ktorého sú jeho deti to najdôležitejšie v živote. Je to človek, ktorý vášnivo miluje prírodu a nabáda všetkých, aby spoznávali svet samy.

Pred časom zažil muž to najbolestivejšie, čo môže rodič zažiť.

Zistil, že jeho sedemročného syna Jacksona v škole brutálne šikanujú iní žiaci. Dan bol šokovaný… Zdrvený otec sa rozhodol podeliť o príbeh svojho syna a oslovil ostatných rodičov.

Možno takéto príbehy a povzbudenia môžu ochrániť iné deti, ktoré rovesníci šikanujú.

„Keď sa Jackson narodil, nebol ako všetky ostatné deti. Narodil sa so Treacher Collinsovým syndrómom, čo znamená, že vyzerá trochu inak ako ostatné deti a má určité ťažkosti, ktoré iné deti nemajú.“

Počas prvých rokov svojho života toho musel Jackson veľa vydržať.

Podstúpil niekoľko operácií, ktoré mu spôsobili veľké bolesti. Jacksonovi rodičia vedeli, že ich syn to bude mať v živote ťažké a dokonca vedeli, že býva terčom posmeškov. Keď však Dan zistil, že šikanovanie prerástlo do brutálneho  že rovesníci hádžu po jeho synovi kamene, rozhodol sa, že treba niečo urobiť.

Sadol si k počítaču a napísal na Facebook otvorený list.

„Moje srdce je úplne zlomené. Úprimne povedané, mám pocit, že zo mňa vytrhli časť mojej duše. Tento úžasný chlapec, môj vlastný syn, žije každý deň s pohŕdavými urážkami od svojho okolia a ja neviem, ako mu pomôcť.

Prezývky ako „škaredý“, „čudák“ a „monštrum“ sú súčasťou jeho každodenného života v škole.

Môj chlapec, môj nádherný syn rozpráva o samovražde a to ešte skôr, ako dovŕši osem rokov…

Hovorí, že nepozná žiadne dieťa, ktoré by chcelo byť jeho priateľom. Nielen, že nemá priateľov, jeho spolužiaci po ňom hádžu kamene, strkajú ho a nadávajú mu.

Ako rodič si nájdite chvíľu a predstavte si, aké by to bolo, keby na jeho mieste bolo vaše dieťa.

Prosím o jediné. Venujte minútu tomu, aby ste svoje deti naučili, čo znamená byť dieťaťom so špeciálnymi potrebami. Učte ich o láskavosti. Môjmu synovi diagnostikovali Treacher Collinsov syndróm. Vyhľadajte si o ňom informácie na internete.

O tomto by som mohol písať ešte veľa. Najdôležitejšie však je, že sa so svojimi deťmi rozprávate. Žiadne dieťa si nezaslúži, aby sa s ním takto zaobchádzalo.“

Danov príspevok zdieľali tisíce ľudí a možno jeho výzva už zachránila ďalšie deti pred šikanovaním. Pozývame vás zdieľať tento príbeh!

Treacher Collinsov syndróm,  je autozomálne dominantné dedičné ochorenie, ktoré postihuje kosti a iné tkanivá tváre s následnými deformáciami a charakteristickou zmenou vzhľadu. Postihnutie býva v populácii 1:50 000.

Intelekt pacientov zostáva vo väčšine bezo zmien. Je to zriedkavé dedičné ochorenie, ale v 60% je tento syndróm následkom novej mutácie vplyvom vonkajšieho prostredia (vplyvom liekov, žiarenia a ďalších vonkajších vplyvov na plod). Viac postihuje ženy ako mužov, pravdepodobnosť prenosu na ich potomka je až 50%.

Diagnózu určíme na základe klasickej morfológie tváre spolu s poruchou sluchu a dýchacími ťažkosťami. Dôležité je genetické vyšetrenie a potvrdenie prítomnosti mutácie.

Liečba Treacher-Collins neexistuje, korigujú sa prejavy tohto syndrómu. Patria sem chirurgické zákroky na plastickej chirurgii pre zlepšenie vzhľadu, liečba hluchoty ušnými pomôckami, liečba dýchacích ťažkostí, vývojových čeľustných anomálií ortodonticky alebo chirurgicky, logopedická terapia pri rázštepe a ďalšie.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Keď prvýkrát uvideli svoju dcérku, pochopili, že je iná: Dnes podporujú rodičov hendikepovaných detí! „Zvládnete to!“

Porotcovia boli jeho vystúpením ohromení: Tento muž žije iba pre hudbu a naozaj to je vidieť a cítiť!