Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný kávový koláčik s orieškami, ktorý sa u nás zjedol behom pár chvíľ.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova..
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
Budeme potrebovať: forma 26 cm papier na dno
1.
4 bielky
140 g cukor
štipka soli – Vyšľahať z ingrediencií sneh
4 žĺtky šľahať po jednom do snehu.
10 g vanilkový cukor
70 ml mlieko
50 ml olej
120 g múka polohrubá
10 g prášok do pečiva
20 g káva mletá – Zmiešame ingrediencie a vznikne nám cesto, ktoré dáme do formy a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca. 25 minút.
Ochladene rozrežeme na 2 polovice.
2.
4 bielky
190 g cukor
štipka soli – zmiešať a vyšľahať tuhy sneh
200 g vlašské orechy mleté- pomaly vmiešať do snehu, hotové cesto vyliať na papier do formy a pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov cca 25 minút.
-2 polievkové lyžice instantnej kávy zalejem 120ml horúcej vody a necháme vychladiť.
3.
Krém
4 žĺtky
180 g cukor
2 lyžice kukuričný škrob
2 lyžice káva vychladená – všetko vyšľahať, pridať ostatnú kávu, uvariť puding a necháme vychladiť.
250 g masla – vyšľahať a postupne pridávame do pudingu.
150 ml smotany vyšľahať a pomaly vmiešať do krému.
4.
3 lyžice instantnej kávy, 2 dl horúcej vody
120 g vlašské orechy- namlieť na hrubšie
-Do formy dáme tmavú polovicu platu, potrieme kávou pridáme prvú tretinu krému.
-Pridáme bledý plat a druhú tretinu krému, potom druhý tmavý plat, znova potrieme
kávou a zvyšok krému rozotrieť po bokoch.
Na záver cele posypeme orechmi a vložíme do chladničky na 1-2 hodiny.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: SOS Kuhinja/Kitchen