Nemecký ovčiak zachránil toto malé, len 7-ročné dievčatko pred istým napadnutím hada: Toto je silný príbeh o tom, ako pes dokáže byť voči človeku obetavý!

Psy sú naši najlepší priatelia, ale vo všeobecnosti svojho majiteľa dokážu aj ochrániť. Majú to geneticky a pudovo dané. Ochraňujú svoju svorku a teritórium.

Tento silný príbeh nemeckého ovčiaka to iba dokazuje. Ako pes dokáže byť voči človeku nesmierne obetavý.

Hlavným hrdinom tohto príbehu je nemecký ovčiak, ktorého majiteľ choval na pastierske účely. Pes sa teda staral na farme o to, aby boli ovce a dobytok v bezpečí. Keď však jedného dňa zaznamenal, že sa v jeho okolí ocitlo neznáme malé dievčatko v nebezpečenstve, neváhal zakročiť.

Sedemročná slečna sa na prechádzke s babičkou nečakane dostala do blízkeho kontaktu s jedovatým hadom.

Celá vystrašená čakala, ako sa situácia vyvinie. Hrozilo veľké riziko, že had dieťa uštipne. Babička sa preto rýchlo ponáhľala pre pomoc do miestnej farmy. Keď v tom sa stalo niečo veľmi nečakané až ohromujúce. Z okolia totiž pribehol neznámy pes. Náš hlavný hrdina, nemecký ovčiak.

Keď pes spozoroval, že je dievča v nebezpečenstve, rýchlo uháňal, aby sa k nej dostal.

Babička dievčatka bola ohromená tým, čo pes urobil. V momente, keď chcel had dieťa uštipnúť, vbehol pes pred malú slečnu. Bohužiaľ ho jedovatý plaz trikrát uhryzol, a tak psa ihneď majiteľ odviezol k veterinárovi.

Nemeckému ovčiakovi začali zlyhávať aj obličky a nevyzeralo to s ním príliš dobre. Po istej dobe sústavnej veterinárnej starostlivosti sa ale pes pomaly začal uzdravovať, a to aj vďaka ľuďom, ktorí sa naňho zložili na internete. Majiteľ totiž nemal dostatok peňazí na pokrytie všetkých nákladov v súvislosti s jeho liečbou.

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi a potešte ich správami z redakcie pekných novín!

Mohlo by sa vám páčiť: