Kedysi svoje siamské dvojčatá pred svetom schovávala pod dekou v kočíku: Dnes zdieľa ich radosť zo života s celým svetom!

Matka Chelsea Torresová z Idaha v USA nedávno spustila stránku na sociálnych sieťach pre svoje siamské dvojčatá, aby svetu ukázala, ako ďaleko sa jej dve dievčatká dostali.

Jej dcérky Callie a Carter sú siamské dvojčatá a sú spojené na hrudnej kosti, zdieľajú pečeň, črevnú dráhu, močový mechúr a každá z nich ovláda jednu nohu. Ohľadom tejto situácie bola ich matka Chelsea skeptická, pretože často stretávala ľudí, ako si jej dcéry otia.

Sociálne siete jej a jej dcéram umožnili spojiť sa s mladými aj dospelými siamskými dvojčatami. Dievčatá tiež podnikli 12-hodinový výlet, aby sa stretli s ďalšími siamskými dvojčatami. So svojím handicapom sa teda vysporiadali tak, že ho považujú za svoju super-schopnosť.

To, že matka čaká siamské dvojčatá zistila, keď išla počas tehotenstva na bežnú prehliadku.

Lekári sa obávali, že by mohla potratiť a dokonca ten potrat navrhli, ale ona odmietla. Dievčatá používajú vlastný invalidný vozík, aby sa pohybovali, ale učia sa chodiť prostredníctvom fyzickej terapie. Sú schopné urobiť 40 krokov, hovorí ich hrdá mamička.

Napriek tomu, že dievčatá sú jednovaječné dvojčatá, je každá iná.

Callie je pokojnejšia a rada sleduje videá na YouTube, zatiaľ čo Carter rada stavia veci a je kreatívna. Keď si dievčatá potrebujú od seba oddýchnuť, jedna si nasadí slúchadlá a druhá robí zase niečo iné. Komplikované to občas býva s výberom oblečenia, ale nakoniec sa vždy nejako zhodnú, ostatne ako vo všetkom. Verejne a s hrdosťou spomínajú, že akúkoľvek spojitosť s ich oddelením rozhodne odmietajú.

Sestry majú medzi sebou silné puto  a týmto prístupom sa stali aj inšpiráciou a hrdinkami pre užívateľov sociálnych sietí.

Zdroj Foto: Instagram

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi a potešte ich správami z redakcie pekných novín!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Svoju manželku zachránil pri útoku žraloka: „Doslova som ho zbil!“

Ťažko chorého muža navštívil kôň. Jeho správanie ho dojalo až k slzám!