🐣 Veľkonočný bôčik ako od babičky

Veľká noc si zaslúži poriadny gurmánsky zážitok – a čo môže byť tradičnejšie než do zlatista upečený bôčik s karamelizovanou cibuľkou? 🍽️🥰

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového bôčika s kožou

  • 2–3 veľké cibule

  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

  • voda podľa potreby

  • rastlinný olej na opekanie

Postup:

  1. Príprava mäsa:
    Očistený a osušený bôčik najskôr narežeme na koži do tvaru kosoštvorcov (pozor, iba kožu). Mäso potom poriadne osolíme a okoreníme z oboch strán.

  2. Opekanie:
    Na rozohriatom oleji bôčik sprudka opečieme zo všetkých strán, aby sa vytvorila zlatistá kôrka.

  3. Dusenie:
    Pridáme trochu vody (cca 1 cm), prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 1 hodinu. Po uplynutí času prilejeme ďalšiu vodu a pokračujeme v dusení ďalšiu hodinu. Ku koncu mäso pravidelne prelievame výpekom.

  4. Cibuľka:
    Bôčik vyberieme a necháme chvíľu odpočinúť. Medzitým v tom istom výpeku dusíme cibuľu nakrájanú na polmesiačiky – najprv pod pokrievkou s troškou vody (10 minút), potom bez pokrievky restujeme do zlatista.

  5. Servírovanie:
    Mäso nakoniec nakrájame na porcie, pridáme karamelizovanú cibuľku a podávame s čerstvým pečivom a horčicou.

So zlatistou kôrkou, šťavnatým vnútrom a sladkastou cibuľkou je to jedlo, ktoré premení sviatky na chuťový zážitok.

Prajeme Vám dobrú chuť!😊

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=MHHKqHNhWk0&ab_channel=Receptybezbrepty

Ďalšie chutné recepty:

🐣 Veľkonočné jahodové trojuholníčky so šľahačkou

Svieži veľkonočný kapustový šalát🥗