Veľká noc si zaslúži poriadny gurmánsky zážitok – a čo môže byť tradičnejšie než do zlatista upečený bôčik s karamelizovanou cibuľkou? 🍽️🥰
Ingrediencie:
-
1 kg bravčového bôčika s kožou
-
2–3 veľké cibule
-
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
-
voda podľa potreby
-
rastlinný olej na opekanie
Postup:
-
Príprava mäsa:
Očistený a osušený bôčik najskôr narežeme na koži do tvaru kosoštvorcov (pozor, iba kožu). Mäso potom poriadne osolíme a okoreníme z oboch strán. -
Opekanie:
Na rozohriatom oleji bôčik sprudka opečieme zo všetkých strán, aby sa vytvorila zlatistá kôrka. -
Dusenie:
Pridáme trochu vody (cca 1 cm), prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 1 hodinu. Po uplynutí času prilejeme ďalšiu vodu a pokračujeme v dusení ďalšiu hodinu. Ku koncu mäso pravidelne prelievame výpekom. -
Cibuľka:
Bôčik vyberieme a necháme chvíľu odpočinúť. Medzitým v tom istom výpeku dusíme cibuľu nakrájanú na polmesiačiky – najprv pod pokrievkou s troškou vody (10 minút), potom bez pokrievky restujeme do zlatista. -
Servírovanie:
Mäso nakoniec nakrájame na porcie, pridáme karamelizovanú cibuľku a podávame s čerstvým pečivom a horčicou.
So zlatistou kôrkou, šťavnatým vnútrom a sladkastou cibuľkou je to jedlo, ktoré premení sviatky na chuťový zážitok.
Prajeme Vám dobrú chuť!😊
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=MHHKqHNhWk0&ab_channel=Receptybezbrepty
Ďalšie chutné recepty:
🐣 Veľkonočné jahodové trojuholníčky so šľahačkou
Svieži veľkonočný kapustový šalát🥗