Keď sa spojí jemný puding, čučoriedková náplň, namáčané piškóty a nadýchaná šľahačka, vznikne dezert, ktorému sa ťažko odoláva.
Pripravte si s nami jednoduchú nepečenú tortu, ktorá je ideálna na rodinné oslavy, návštevy alebo len tak, pre radosť.
Ingrediencie
Základ:
-
Cukrárske piškóty – 400 g
-
Plnotučné mlieko – 400 ml
Pudingový krém:
-
Plnotučné mlieko – 1 l
-
Cukor kryštál – 200 g
-
Vanilkový puding – 1 balenie
-
Maslo – 200 g
Ovocná náplň:
-
Voda – 100 ml
-
Múčkový cukor – 100 g
-
Kukuričný škrob – 20 g
-
Čučoriedky – 600 g
Na ozdobu:
-
Smotana na šľahanie – 100 ml
-
Horká čokoláda – 50 g
Postup
1. Vrstvenie piškót a pudingového krému
Pripravíme si najskôr obdĺžnikovú formu na tortu. Piškóty potom krátko namáčame v mlieku a ukladáme ich na dno formy. V hrnci potom zohrejeme liter mlieka, pridáme cukor a pudingový prášok. Za stáleho miešania privedieme do varu. Keď zmes začne hustnúť, pridáme maslo a miešame dohladka. Krém rovnomerne nalejeme na piškóty a necháme stuhnúť v chladničke približne 30 minút.
2. Ovocná vrstva
Na pudingovú vrstvu uložíme ďalšiu vrstvu namočených piškót. V miske si pripravíme zmes z vody, práškového cukru a škrobu. V hrnci zohrejeme čučoriedky a zalejeme ich pripravenou zmesou. Varíme, kým ovocie pustí šťavu a náplň zhustne. Nalejeme ju na piškóty a opäť necháme stuhnúť, tentoraz aspoň 1 hodinu.
3. Šľahačka a čokoládová ozdoba
Smotanu nakoniec vyšľaháme do tuha a rovnomerne ju rozotrieme na stuhnutú čučoriedkovú vrstvu. Nakoniec tortu posypeme nastrúhanou horkou čokoládou a potom necháme cez noc poriadne zatuhnúť.
Takto vznikne lahodná, osviežujúca torta, ktorá sa rozplýva na jazyku a očarí každého pri stole. Prajeme vám dobrú chuť a veľa radosti pri príprave! 💙
Prajeme Vám dobrú chuť!💜
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=2v8kyX6DbUM&ab_channel=Cookrate-Cakes
Ďalšie chutné recepty:
Neodolateľné krémové šampiňónové ragú s čedarom 🧀MŇAM
Sladká radosť na chvíľky maškrtenia: Domáce éclairs s neodolateľným krémom