Dievčatá, ktoré sa stratili v lese, našli našťastie živé a zdravé vďaka tomuto psíkovi, ktorý ich celý čas chránil

Rodičia Justin a Mary Bourgovci zažili najhoršiu nočnú moru, aká sa rodičom môže prihodiť. Ich obe dcéry, 7-ročná Abigail a 4-ročná Cecilia, sa stratili.

„Ten strašný pocit v hlave, keď zistíte, že nie sú nablízku. Bože, čo sa im stalo, kde sú? Začnete myslieť na to najhoršie a ten moment trvá večnosť,“ povedala matka.

Matka zverejnila na Facebooku naliehavú výzvu. V ňom oznámila, že dievčatá zmizli z domu a vzali so sebou svojho zlatého retrievera Artemis. Žena tiež napísala, že polícia a miestni obyvatelia pátrajú po jej dcérach.

„Prosím, modlite sa za naše deti, aby sa bezpečne vrátili domov,“ napísala.

Pátrací tím použil štvorkolky, drony, vrtuľníky a desiatky dobrovoľníkov. Nakoniec dievčatá však pomohol nájsť zlatý retriever.

„Artemis počula prichádzať ľudí a začala štekať, čo túto úlohu značne uľahčilo,“ napísala Mary.

Pomoc psa bola veľmi dôležitá, pretože dievčatá sa nachádzali hlboko v lese, kde bola tma. Bez štvornohého hrdinu by sa hľadali oveľa ťažšie.

Pes ich statočne chránil

Nakoniec sa dievčatá našli a ukázalo sa, že Artemis ich celý čas strážila.“Abigail ležala na psovi, držala ho za obojok a len sa k nemu túlila, a Cecilia ležala s hlavou na Abigailinom bruchu,“ povedal otec pre miestne noviny.

Dievčatá boli asi 270-370 metrov od domu, povedal otec. Muž bol vďačný, že jeho dcéry vedia zostať na mieste, keď sa stratia. Povedal: „Ježiš ich ochránil a dal im pokoj a povedal im, čo majú robiť.“

Kým dievčatá čakali, kým ich nájdu, Artemis na ne dával pozor: ako napísala Mary, pravdepodobne ich chránil pred diviakmi, ktoré v tejto oblasti žili.

Hoci štvorročnú slečnu, najmladšiu zo sestier, situácia vyčerpala, obe dievčatá boli v poriadku.

„Bola to ťažká skúsenosť. Povedal som im, že som prelial pravdepodobne najviac sĺz za posledných 20 rokov,“ povedal Justin. „Nechcem ich traumatizovať, chcem, aby nestratili dobrodružného ducha, ale aby aj držali hlavu na pleciach a boli múdre.“

Rodičia poďakovali všetkým, ktorí sa do pátracej akcie zapojili. Poďakovanie dostalo aj ich hrdinskému psovi Artemisovi. V ďalšom príspevku Mary zdieľala fotografiu jednej z jej dcér, ktorá sa túli k Artemis.

Sme šťastní, že dievčatá boli nájdené v bezpečí a živé, s verným psom Artemisom po boku, ktorý ich chráni. Psy sú naozaj úžasné zvieratá. Zdieľajte túto úžasnú správu.

Páčil sa vám náš článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi a potešte ich správami z redakcie pekných novín!

Mohlo by Vás zaujať: