Ak milujete zákusky z odpaľovaného cesta, dnes Vám určite zlepšíme náladu.
Dnes Vám totižto chceme ukázal výborný maškrtu z plechu, na ktorú sa nechytajú ani veterníky z cukrárne.
Príprava je navyše jednoduchá, takže túto dobrotu zvládne pripraviť každý.
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- hladká múka – 140 g
- voda – 125 ml
- krupicový cukor – 10 g
- soľ – 5 g
- vajcia – 4 ks
- maslo – 120 g
- mlieko – 125 ml
Na náplň budeme potrebovať:
- mlieko – ½ l
- vajcia – 2 ks
- maslo – 50 g
- vanilkový cukor – 10 g
- krupicový cukor – 120 g
- hladká múka – 50 g
- smotana na šľahanie – 200 ml
Na polevu budeme potrebovať:
- čokoláda – 20 g
- karamelová omáčka – 20 g
Takto budeme v recepte postupovať:
- Pripravíme si cesto. Do hrnca si nalejte mlieko, vodu a tekutinu zahrievajte na strednom plameni. Potom v nej rozpustite maslo a pridajte aj cukor so soľou. Ku koncu vsypte do zmesi aj hladkú múku a pravidelne cesto miešajte, kým sa vytvorí homogénna hmota.
- Tú následne odstavte zo sporáka, nechajte mierne vychladnúť a potom do nej zakomponujte mixérom vajíčka. Odpaľované cesto naneste na plech s papierom na pečenie, rovnomerne rozotrite po celej ploche a dajte piecť do predhriatej rúry na cca 30 minút pri teplote 180 ° C.
- Kým sa upečie korpus, venujte sa príprave krému. V hrnci si rozmiešajte vajcia spolu s krupicovými aj vanilkovým cukrom, múkou, a tiež prilejte trochu mlieka. Jeho zvyšné množstvo priveďte do varu v menšom hrnci.
- Keď tekutina začne vrieť, vlejte do nej vaječnú zmes a miešajte do zhustnutia. Hotový puding odstavte, rozpustite v ňom maslo a nechajte chladnúť. Medzitým si ešte vyšľahajte studenú smotanu do tuhého krému a do vychladnutého pudingu ju primiešajte po častiach.
- Upečený korpus vyberte z rúry a po tom, čo vychladne, naň naneste krémovú náplň. Dajte na pár hodín tuhnúť do chladničky a na záver prestriekajte rozpustenou čokoládou a karamelom.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: youtube/ Cookrate – Cakes