Nezáleží na tom, či ste čokoládový alebo arašidový fanúšik – táto roláda spojuje obidve chute do dokonalého dezertu, ktorý bude hitom na každej oslave či rodinnom stretnutí.
Rýchla, chutná a neskutočne lahodná! 😊🍰
POSTUP a INGREDIENCIE:
- plech 40*26 cm papier
Cesto
4 vajcia
150 g cukor
- šľahať 3 minúty
10 g vanil. cukor bourbon
2 pol. lyžice kávy
120 g múka hl.
5 g prášok do pečiva
20 g kakao
- Najskôr všetko spolu zmiešame a potom vylejeme na plech a pečieme na 175 stup.10 min.
- Potom upečený plát vyklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom.
- Následne ju zrolujeme spolu s utierkou a necháme vychladiť
Krém
150 g mascarpone
120 g arašidové maslo
1 lyžička vanil. príchuť
50 g práškový cukor
- všetko spolu vyšľaháme
60 ml smotana na šľahanie – vyšľahať a po lyžiciach pomaly pridávať do krému
Potom hotový krém natrieme na plát a znova zrolujeme, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1-2 hodiny.
Poleva
120 ml smotana – zohriať
120 g čokoláda na varenie – rozpustiť ,celú roládu polejeme polevou, posypeme nasekanou orieškovou čokoládou
50 g oriešková čokoláda
Máme hotovo. 😊
Táto roláda je skvelá nielen na oslavy, ale aj ako sladká pochúťka k čaju či káve. Nezabudnite ju uchovávať v chladničke, aby zostala pekne čerstvá a chutná!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=RZFfymw2WTM&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen
Ďalšie recepty pre Vás:
Veľmi obľúbený „Raffaello“ krém pripravený len z týchto 4 ingrediencií!