Čokoládová roláda s arašidovým maslom – kombinácia, ktorá sa rozplýva na jazyku.

Nezáleží na tom, či ste čokoládový alebo arašidový fanúšik – táto roláda spojuje obidve chute do dokonalého dezertu, ktorý bude hitom na každej oslave či rodinnom stretnutí.

Rýchla, chutná a neskutočne lahodná! 😊🍰

POSTUP a INGREDIENCIE:

  • plech 40*26 cm papier

Cesto

4 vajcia
150 g cukor

  • šľahať 3 minúty

10 g vanil. cukor bourbon
2 pol. lyžice kávy
120 g múka hl.
5 g prášok do pečiva
20 g kakao

  • Najskôr všetko spolu zmiešame a potom vylejeme na plech a pečieme na 175 stup.10 min.
  • Potom upečený plát vyklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom.
  • Následne ju zrolujeme spolu s utierkou a necháme vychladiť

Krém

150 g mascarpone
120 g arašidové maslo
1 lyžička vanil. príchuť
50 g práškový cukor

  • všetko spolu vyšľaháme

60 ml smotana na šľahanie – vyšľahať a po lyžiciach pomaly pridávať do krému

Potom hotový krém natrieme na plát a znova zrolujeme, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1-2 hodiny.

Poleva

120 ml smotana – zohriať
120 g čokoláda na varenie – rozpustiť ,celú roládu polejeme polevou, posypeme nasekanou orieškovou čokoládou
50 g oriešková čokoláda

Máme hotovo. 😊

Táto roláda je skvelá nielen na oslavy, ale aj ako sladká pochúťka k čaju či káve. Nezabudnite ju uchovávať v chladničke, aby zostala pekne čerstvá a chutná!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=RZFfymw2WTM&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen

Ďalšie recepty pre Vás:

Veľmi obľúbený „Raffaello“ krém pripravený len z týchto 4 ingrediencií!

Moc lahodný „ŠĽAHÁČKOVNÍK“ s jemným, smotanovým krémom nás vždy úplne dostane! Vždy je naň doma ten správny čas!