Dvojfarebná torta s čokoládovou penou – sviatočný dezert, ktorý zmizne zo stola ako prvý! 🌼

Táto jemná, no zároveň efektná dvojfarebná torta spája nadýchaný kakaový korpus s dvoma druhmi penovej plnky a originálnou mramorovou polevou.🍫✨

Pripravíte si ju bez zložitého zdobenia, no výsledok bude pôsobiť skutočne výnimočne – ideálna na sviatky alebo oslavy.

Potrebujeme:

Na korpus (forma 20 cm):

3 vajcia

125 g kryštálového cukru

125 g hladkej múky

50 g kakaa

4 g prášku do pečiva

20 g roztopeného masla

Na penu:

5 bielkov

300 g práškového cukru

30 g kakaa

10 g želatíny + 1 dl vody

1 dl hydratovanej želatíny (na bielu vrstvu)

Na polevu:

200 g horkej čokolády a 200 g bielej čokolády

Na dochutenie:

Trochu rumu na potretie korpusu

Postup:
  1. Korpus:
    Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Potom opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Na záver prilejeme roztopené maslo a ešte raz všetko premiešame. Cesto potom vylejeme do papierom vyloženej formy (20 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 17 minút. Následne necháme vychladnúť.

  2. Sneh:
    Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhého snehu. Túto zmes si potom rozdelíme na dve rovnaké časti.

  3. Kakaová pena:
    Do jednej polovice snehu pridáme preosiate kakao a následne opatrne vmiešame. Následne si želatínu (10 g) necháme napučať vo vode (1 dl), zohrejeme ju, aby sa rozpustila (nesmie vrieť), a potom po miernom ochladení ju vmiešame do kakaovej časti snehu.

  4. Biela pena:
    Do druhej polovice snehu pridáme hydratovanú (napučenú a rozpustenú) želatínu (1 dl) a jemne premiešame.

  5. Skladanie torty:
    Korpus potom potrieme rumom. Navrstvíme kakaovú penu a následne dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút. Potom navrstvíme bielu penu a opäť dáme chladiť na 30 minút.

  6. Mramorová poleva:
    Horkú a bielu čokoládu následne rozpustíme zvlášť.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Bielu čokoládu nalejeme do roztopenej horkej čokolády – nepremiešavame, len necháme vytvoriť mramorový efekt. Takto pripravenou polevou tortu nakoniec zvrchu zalejeme.

Prajeme Vám dobrú chuť!🌷

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=_iGGggcc860&ab_channel=Cookrate-Cakes

Ďalšie chutné recepty: 

Rýchly veľkonočný čoko-banánový snack do 10 minút 🍌🍫

Ovocná torta s pudingovým krémom a čokoládou na Váš Veľkonočný stôl🍓