Pomarančová torta je nielen chutná, ale aj krásne voňavá a osviežujúca.
Ak hľadáte jednoduchý, no originálny recept, táto pomarančová torta vás určite nadchne!🍊
Poďme si ju spolu pripraviť:
INGREDIENCIE A POSTUP:
forma 20 cm papier
Cesto
5 bielkov
štipka soli
160 g cukor
/ vyšľahať tuhý sneh /
5 žĺtkov
1 pol. lyžica pomar. kôra
70 ml pomar. šťava
70 ml rastl. olej
Na začiatok všetko vymiešame a spojíme šľahaním so snehom.
140 g múka hladka – primiešať do snehu
potom hotové cesto rozdeliť na 2 časti
15 g kakao – primiešať do 1 časti
20 g múka hladka – primiešať do 2 časti
Ďalej cesto do formy plníme tak, že na papier dáme vždy do stredu 2 pol. lyžice cesta. Začíname hnedým a potom bielym, cesto sa bude samo posúvať a vytvorí mramor. Potom už len pečieme na180 stup. 40 minút. Vychladený korpus rozkrojíme na 3 časti.
Krém žltý
35 g kukuričný škrob
250 ml pomar. šťava
/ uvariť puding a potom ho nechať vychladiť /
100 g maslo
150 g kondezované mlieko
kôra z 1 pomaranča
/ všetko vyšľahať a zmiešať s pudingom /
Krém biely
500 g kyslá smotana 20%
120 g práškový cukor
1 vanilkový cukor všetko vyšľahať
Najprv do formy vložíme 1 plát, zľahka ho potrieme bielym krémom od kraja. Potom cukrárskym vreckom nanášame do kolieska žltý krém biely krém a opakujeme. Potom dáme 2 plát tak isto na vrch, dáme 3 plát a ten potrieme bielym krémom.
Poleva
150 g mliečnej čokolády
60 ml mlieko horúce
60 g maslo čokoládu
Vymiešame a polejeme povrch torty, boky potrieme ostatným krémom.
Tortu dáme do chladničky asi 5 hodín.
Ozdoba
200 g kyslá smotana 20%
80 g kakao
Posledná časť. Vyšľahať spolu tieto ingrediencie a potom už len zdobíme povrch aj boky ružičkami
A máme HOTOVO! Mňam!😊
Prajeme Vám dobrú chuť. 😊
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Rýchla príprava, skvelý výsledok – piškótová roláda s Nutellou.
Kapučínové potešenie – starostlivo upečené, bohato naplnené a s láskou pripravené.