Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnom smotanovom koláčiku, ktorý nemá chybu!
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
Budeme tiež potrebovať:
plech 25*30 cm, papier na pečenie, forma 25*30 cm ,fólia na boky
1.
Cesto 1
- 190 g hladká múka
- 0,5 čaj.lyž.prášok do pečiva
- 40 g práškový cukor
- 120 g chladné máslo nastrúhať
- 3 žĺtky
-Vypracovať cesto odložiť na 30 min. do chladničky, potom rozvaľkať
na plát ,vložiť na plech s papierom ,cesto prepicháme a pečieme
190 stup. cca. 15-20 min.
2.
Cesto 2
- 4 bielky
- 150 g cukor
-Vyšľahať tuhý sneh 7 min.
- 1 vanil. smotanový puding bez cukru,
- 30 g mandľové lupienky
-Pomaly primiešať do snehu ,cesto vylejeme na plech s papierom,
cesto neuhladzujte a posypte mandľovými lupienkami, pečieme na
140 stup.75 min.
3.
Jahodové želé
- 600 g jahody na kocky
- 900 ml horúca voda
- 3 sáčky jahodová želatína
-Horúcu vodu zmiešať so želatínou, keď začne hustnúť pridajte jahody
a vylejte na cesto 1, odložte do chladničky na 1 hod.
4.
Krém
- 500 ml smotana 36%
- 1 stužovač do smotany
- 250 g masccarpone
- 3 pol.lyž.práškový cukor
- 1 sáčok vanil.cukor
-Všetko spolu vyšľahať, rozotrieť na jahodové želé, na to položiť
opatrne cesto 2 a odložíme do chladničky na 1 hod.
Máme hotovo!
Video recept:
Mňam!
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: Youtube/ Mała Cukierenka
Vyskúšajte aj tieto recepty: