Sladký kokosový raj na tanieri. Raffaello torta je dokonalým spojením jemného kokosu a lahodného bieleho čokoládového krému.🍰
Ak ste milovníkmi kokosu a bielej čokolády, táto torta vás určite ohromí svojou jemnosťou a bohatou chuťou
Poďme si ju spolu pripraviť.
Postup a ingrediencie:
- forma 20 cm papier fólia na boky
Cesto
- 5 bielkov
- štipka soli
- 150 g cukor trstinový – vyšľahať sneh
- 5 žĺtkov – zašľahať po jednom do snehu
- 130 g múka hladká
- 30 g kokosová múčka
Začneme tým, že si všetko spolu vymiešame a následne zmes vylejeme do formy. Pečieme na 180 stup. 30 až 35 minút.
Upečený korpus rozdelíme na 3 časti.
Krém
- 500 g masccarpone
- 350 g kondezované mlieko – spolu vyšľahať
- 20 g kokosová múčka – pomaly pridávať a dobre premiešať z hotového krému odložíme do misky, ktorý neskôr použijeme na ozdobu
– 50 g biela čokoláda nasekaná na drobné kúsky
– 100 ml voda
– 60 g cukor uvariť sirup a nechať vychladnúť
Do formy dáme fóliu a vložíme 1 korpus, potrieme sirupom potom krémom a posypeme čokoládou. To isté zopakujeme aj s 2 korpusom – na vrch dáme 3 korpus a dáme schladiť na 30 minút. Potom vyberieme z formy aj fóliu. Nakoniec celý korpus potrieme krémom, boky posypeme kokosom a vrch ozdobíme odloženým krémom s cukrárskym sáčkom.
A máme hotovo!😊
Tento dezert je nielen krásny, ale aj lahodný – stačí nakrájať a nechať sa unášať jeho kokosovou sladkosťou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie zaujímavé recepty:
Veľmi moc návykový koláčik: Fajnové krémovo-čokoládové kocky s mascarpone