Môj veľmi obľúbený Kinder pingui už v obchode vlastne vôbec nekupujem, jednoducho si ho doma pripravím a chutí mi oveľa viac

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Budeme potrebovať:  plech 32*42 cm papier

1. Postup

6 vajec
250 g cukor
250 g mlieko
250 g múka hladká
80 g kakao
20 g prášok do pečiva

-Vymiešať z ingrediencií cesto, vyliať na plech vyložený papierom na pečenie, a pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.

-Upečený plat rozdelíme na 2 časti. Do formy dáme prvú časť platu na podnos, potom
dáme polovicu krému, dáme stuhnúť na 30 minút.

-Na chladný krém natrieme polovicu polevy, na polevu dáme druhú časť krému a priložíme druhý plat, zatlačíme polejeme zvyšnou polevou. Chladíme 2 hodiny.

2. Krém

500 g mascarpone
200 g cukor
1 dl mlieko
10 g vanilkový  cukor
10 ml. citrónová šťava – Tieto suroviny vyšľaháme a po častiach pridávame šľahačku.  Hotový krém schladíme
cca. 30 minút.
250 g šľahačka

3.Poleva

240 g tmavá čokoláda
150 ml. 33 percentná smotana
50 g maslo

-Roztopíme v mikrovlnke a všetko spolu premiešame.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Cookrate – Cakes