Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
Budeme potrebovať: plech 32*42 cm papier
1. Postup
6 vajec
250 g cukor
250 g mlieko
250 g múka hladká
80 g kakao
20 g prášok do pečiva
-Vymiešať z ingrediencií cesto, vyliať na plech vyložený papierom na pečenie, a pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.
-Upečený plat rozdelíme na 2 časti. Do formy dáme prvú časť platu na podnos, potom
dáme polovicu krému, dáme stuhnúť na 30 minút.
-Na chladný krém natrieme polovicu polevy, na polevu dáme druhú časť krému a priložíme druhý plat, zatlačíme polejeme zvyšnou polevou. Chladíme 2 hodiny.
2. Krém
500 g mascarpone
200 g cukor
1 dl mlieko
10 g vanilkový cukor
10 ml. citrónová šťava – Tieto suroviny vyšľaháme a po častiach pridávame šľahačku. Hotový krém schladíme
cca. 30 minút.
250 g šľahačka
3.Poleva
240 g tmavá čokoláda
150 ml. 33 percentná smotana
50 g maslo
-Roztopíme v mikrovlnke a všetko spolu premiešame.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: Cookrate – Cakes