Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne skvelý recept na výbornú cuketovú pochúťku, na ktorej frčíme celá rodina cez zimu.
Chutí naozaj výborne a navyše je veľmi zdravá.
Pripravte si ju aj Vy a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 2 kilogramy cukety
- 1 kilogram paradajok
- 200 gramov mrkvy
- 200 gramov čerstvých paprík
- 3 strúčiky cesnaku
- 140 gramov paradajkového pretlaku
- 120 mililitrov oleja vhodného na tepelnú úpravu
- 100 gramov cukru
- 80 mililitrov vínneho octu
- Soľ podľa chuti
- Chilli papričky podľa chuti
- Dostatok pohárov a viečok
Takto budeme v recepte postupovať:
- Dôkladne očistíme poháre aj viečka.
- Pre zaistenie trvanlivosti konzervovaných potravín je ideálne použiť poháre aj viečka sterilné . To môžete zaistiť tým, že ich dáte do umývačky bez prostriedkov na umývanie riadu a umývačku zapnite na najdlhší program s najvyššou teplotou.
- Počas sterilizácie pohárov už môžete začať pripravovať zeleninu. Všetku dôkladne umyte a odkrájajte odpadové časti. Cukety vyberajte radšej mladšie, nebudete ich musieť lúpať, vyberať z nich kôstky a ich chuť je predsa len trochu jemnejšia.
- Všetku zeleninu nakrájajte na také kúsky, ktoré umožnia ju vzápätí spracovať v mlynčeku na mäso. Vznikne tak zeleninová kaša s malými kúskami zeleniny
- Zeleninovú zmes dajte na oheň do hrnca s rozpáleným olejom a pravidelne miešajte. Pridajte soľ a zelenina si pustí dostatok vody. Takto zmes varte asi 20 minút. Potom pridajte paradajkový pretlak a cukor, stlmte oheň a duste desať minút pod pokrievkou. Pridajte ocot a chilli papričky s cesnakom. Zamiešajte a varte ešte ďalších 5 minút. Potom oheň vypnite a ešte horúcu zacuscu nalejte do pohárov, uzavrite ju viečkami a otočte ich hore dnom. Po vychladnutí uchovávajte v chlade a tme.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
zdroj: youtube.com/watch?v=WLZU4bNk3-o