Ovsený koláč – chutná lahôdka, ktorá pohladí chuťové poháriky

Ovsený koláč je skvelá voľba pre tých, ktorí milujú sladké, ale aj zdravé maškrty.😊🍰

Stačí pridať obľúbené ingrediencie – orechy či kúsok čokolády – a skvelý dezert je na svete!

Ako na jeho prípravu?

POSTUP A INGREDIENCIE:

  • forma 20 cm papier aj na boky

Cesto

5 bielkov
štipka soli
120 g cukor vyšľahať sneh

5 žĺtkov
40 ml rastl. olej

Najprv vymiešame a potom zašľaháme do snehu.

30 g múka hladka
30 g kukuričný škrob
5 g prášok do pečiva
150 g rozmixované ovsené vločky
40 ml horúca voda

všetko spolu zmiešame, cesto vylejeme do formy a následne pečieme 180 stup. 35 minút

upečený korpus rozkrojíme na 3 časti

Krém

250 g masccarpone
100 ml smotana 36%
350 g kondezované mlieko karamelové

všetko spolu vyšľaháme

60 g vlašské orechy – nasekané primiešať do krému

Následne do formy vložíme 1 plát korpusu a potom ho potrieme krémom položíme 2 časť potrieme taktiež krémom. Dáme 3 časť potrieme znova  krémom a nakoniec dáme stuhnúť na 30 minút do chladničky.

Poleva tmavá

120 g čokoláda 60%
60 ml mlieko
40 g maslo

Pokračujeme tým, že rozpustenou čokoládou polejeme celý koláč

Poleva biela

30 g biela čokoláda
10 g maslo
10 ml mlieko

Bielu polevu dáme do sáčku s malým otvorom a následne robíme kolieska na tmavú polevu.
Potom môžeme vzorkovať špajdľou ťahavým spôsobom.

A máme hotovo!😍Mňam! Môžeme podávať k šálke čaju alebo kávy.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=4asCaF3w6Hs&ab_channel=%D0%A1%D0%9D%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%92%D0%9A%D0%A3%D0%A1%D0%9D%D0%9E

Ďalšie zaujímavé a chutné recepty:

Bleskový čoko-koláčik, ktorý je úplne BEZ múky a BEZ cukru: Toto je doslova prudko-návykový recept!

Podkovičky, ktoré prinesú šťastie na každý stôl! Jednoduché koláčiky, ktoré si zamilujete!