Pikantný bôčik v rúre: Zaručený recept na šťavnaté a aromatické mäso! 🌶️🍖

Ak hľadáte spôsob, ako oživiť svoje obedové menu, tento pikantný bôčik je skvelou voľbou!

Vďaka svojej bohatej chuti a šťavnatej textúre je ideálny nielen na bežný obed, ale aj ako súčasť slávnostného menu.

Navyše je to jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočník v kuchyni.

Ingrediencie (pre 1 kus):

Mäso:

  • 2000 g bravčového bôčika

  • 1,5 lyžičky soli

  • 1 lyžička mletého čierneho korenia

  • 1,5 – 2 lyžičky drvenej červenej papriky

  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky

  • 1,5 lyžičky sušeného cesnaku

  • 1 hlava cesnaku

  • 1 ks chilli papričky

Marináda:

  • 1 ks zeleného jablka

  • 3 lyžice paradajkovej pasty

  • 6 lyžíc sójovej omáčky

  • 3-4 lyžice citrónovej šťavy

  • 1 lyžica cukru

  • 1/3 lyžičky mletej škorice

  • 1 lyžička sušeného cesnaku

  • 1 lyžička mletej sladkej papriky

  • Postup:

    1. Príprava mäsa: Začnite tým, že bôčik očistíte a na jeho koži urobíte niekoľko rezov. V miske zmiešajte soľ, čierne korenie, mletú sladkú papriku, drvenú červenú papriku a sušený cesnak. Touto zmesou ochuťte mäso zo všetkých strán a následne ho prešpikujte olúpanými strúčikmi cesnaku.

    2. Pečenie mäsa: Bôčik položte na alobal, pokryte nakrájanou chilli papričkou a zabalte ho do alobalu. Potom ho vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte ho približne 2 hodiny. Tip: Pre ešte lepší výsledok použite dve vrstvy alobalu.

    3. Príprava marinády: Medzitým pripravte marinádu. Zelené jablko olúpte, odstráňte jadrovník a nastrúhajte najemno. V rajnici zmiešajte nastrúhané jablko so sójovou omáčkou, paradajkovou pastou, citrónovou šťavou, cukrom, sušeným cesnakom, drvenou paprikou, korením a škoricou. Ingrediencie dôkladne premiešajte a varte 5 minút na miernom ohni, aby sa všetky chute spojili.

    4. Dokončenie pečenia: Keď je mäso predpečené, potrite ho pripravenou marinádou zo všetkých strán a pečte ho v rúre pri teplote 230 °C ešte 15 minút.

    5. Odpočinok a servírovanie: Po upečení preložte bôčik na chladiacu mriežku, prikryte ho alobalom a nechajte odpočívať 10–15 minút. Tip: Mäso podávajte nakrájané na kúsky, ideálne s čerstvým pečivom alebo obľúbenou prílohou.

    Tento pikantný bôčik je skvelý aj ako studený pokrm a určite sa stane hitom na každej oslave! 🌶️

    Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=Oxbrf6rwZMQ&ab_channel=%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%8F

Ďalšie chutné recepty: 

Perfektná na chlebík aj bagetu – vajíčková nátierka!

🍰Jednoduchý a nadýchaný kokosový koláč.