Roláda je jeden z najobľúbenejších dezertov – ľahké piškótové cesto, lahodná plnka a jemná sladkosť, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Môžete ju naplniť šľahačkou, džemom, mascarpone krémom alebo čokoládovou plnkou a vždy bude chutiť výborne.
Skvelá na oslavy, sviatky alebo len tak ku káve!🍰
Postup a ingrediencie:
- plech 30*35 cm papier
- 2 cukrárske sáčky
Prvé Cesto
6 bielkov vyšľahať sneh
100 g cukor
4 žĺtky
50 g vanil. puding
Druhé Cesto
4 bielky vyšľahať sneh
100 g cukor
5 ml rum esencia
5 g soľ
citrónová šťava 5 ml
50 g múka hladká
120 g vlašské orechy mleté
– obidve cestá dať do cukrárskych sáčkov a potom na plech
-následne na papier striedavo vytláčame pásy vedľa seba aby sa potom dali stočiť do rolády
– ďalej pečieme 180 stup.30 minút
150 g cukor
100 g lieskové orechy
- z karamelizované necháme vychladiť na papieri a potom ich rozmixujeme a vysypeme do krému
Krém
6 žĺtkov
150 g cukor vyšľahať
50 g škrob
4 dl mlieko, 50 g maslo
- uvariť puding
- zmiešať zmes z cukru a žĺtkov s chladným pudingom
- potom krém natrieť na plát a stočiť do rolády
- nakoniec dáme do chladničky stuhnúť na 1 hodinu
A máme hotovo! 🍰
Táto roláda zmizne zo stola rýchlejšie, než sa nazdáte! Jemná, nadýchaná a plná chuti – po prvom súste pochopíte, prečo je tak obľúbená!
Prajeme Vám dobrú chuť!😊
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=QxUTSGFQ6lI&ab_channel=Cookrate-Cakes
Ďalšie chutné recepty:
Jemná, lahodná a plná chuti – torta, ktorá sa stane hitom každej oslavy!
Banánovo-čokoládový cheesecake: Dokonalá harmónia krémovej chuti!