Rýchle veľkonočné pečivo: Slané rolky so syrom a šunkou🧀

Ak hľadáte rýchly a chutný pokrm, ktorý si môžete vychutnať na raňajky alebo večeru, tieto rolky  sú tou správnou voľbou😊

Ingrediencie:

Cesto:

  • 750 g hladkej múky

  • 200 ml teplého mlieka

  • 30 g čerstvého droždia (alebo 7-8 g sušeného droždia)

  • 1 lyžica cukru

  • 1 lyžica soli

  • 250 ml vody

  • 100 ml oleja

Náplň:

  • 300-350 g šunky

  • 100-150 g tvrdého syra

  • 50 ml paradajkovej passaty (alebo kečupu)

  • 1 lyžička sušeného oregana

Na potretie:

  • 1 vaječný žĺtok

  • 1 lyžica mlieka

  • 1 lyžička mletej sladkej papriky

Postup:

  1. Príprava cesta:
    Začnite najskôr tým, že do misky pridáte čerstvé droždie, cukor a teplé mlieko. Potom ich zmiešajte, nechajte 10 minút napučiavať, aby vznikol kvások.

  2. Príprava základnej zmesi:
    Vo väčšej miske potom zmiešajte múku, soľ, teplú vodu, olej a pripravený kvások. Z tejto zmesi následne vypracujte cesto, ktoré rozdeľte na 4 rovnaké časti a vytvorte bochníčky. Pre jednoduchšie spracovanie, pracujte s cestom na rovnej ploche pomazanej olejom.

  3. Kysnutie cesta:
    Bochníčky cesta potom pomažte trochou oleja, prikryte fóliou alebo utierkou a následne nechajte kysnúť 30 minút. Počas toho si pripravte náplň.

  4. Príprava náplne:
    Potom nastrúhajte šunku na hrubom strúhadle a zmiešajte ju s nastrúhaným syrom, sušeným oreganom a paradajkovou passatou (alebo kečupom, čerstvými paradajkami, či inou omáčkou podľa preferencií).

  5. Tvarovanie plnených hriank:
    Každý bochník cesta vyvaľkajte na plát v tvare obdĺžnika s výškou 0,4 cm. Rozkrojte ho na polovicu. Na hornú časť každého pruhu urobte ryhy a na spodnú rozprestrite pripravenú náplň.

  6. Zrolovanie a odpočinok:
    Zrolujte každú časť cesta do tvaru rolády a uložte ju na plech. Pokračujte v tomto postupe s ďalšími bochníkmi. Rolády prikryte fóliou a utierkou a nechajte ich 20-30 minút odpočívať.                                                                        Nezabudnite predtým plech vymazať tukom alebo vyložiť papierom na pečenie.

  7. Potretie a pečenie:
    V miske potom rozšľahajte vajce s mliekom a mletou sladkou paprikou, ktorou potrite rolády na plechu. Posypte oreganom a rozkrájajte ich na 6 rovnakých pruhov.

  8. Pečenie:
    Pečte pizza hrianky v predhriatej rúre na 200 °C po dobu 25 minút. Nakoniec po upečení nechajte pokrm mierne vychladnúť pod utierkou a servírujte na raňajky, desiatu alebo večeru.


Tieto pizza hrianky sú skvelým a chutným spôsobom, ako si užiť teplé, sýte jedlo kedykoľvek počas dňa, či už na raňajky, desiatu alebo večeru.

Prajeme Vám dobrú chuť!🧀

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=mD0hIal5LaM&ab_channel=Doma%C4%87iRecepti

Ďalšie chutné recepty: 

Veľkonočná hostina s medovými rebrami 🍖🌿

🐣 Veľkonočný bôčik ako od babičky