Ak hľadáte rýchly a chutný pokrm, ktorý si môžete vychutnať na raňajky alebo večeru, tieto rolky sú tou správnou voľbou😊
Ingrediencie:
Cesto:
-
750 g hladkej múky
-
200 ml teplého mlieka
-
30 g čerstvého droždia (alebo 7-8 g sušeného droždia)
-
1 lyžica cukru
-
1 lyžica soli
-
250 ml vody
-
100 ml oleja
Náplň:
-
300-350 g šunky
-
100-150 g tvrdého syra
-
50 ml paradajkovej passaty (alebo kečupu)
-
1 lyžička sušeného oregana
Na potretie:
-
1 vaječný žĺtok
-
1 lyžica mlieka
-
1 lyžička mletej sladkej papriky
Postup:
-
Príprava cesta:
Začnite najskôr tým, že do misky pridáte čerstvé droždie, cukor a teplé mlieko. Potom ich zmiešajte, nechajte 10 minút napučiavať, aby vznikol kvások. -
Príprava základnej zmesi:
Vo väčšej miske potom zmiešajte múku, soľ, teplú vodu, olej a pripravený kvások. Z tejto zmesi následne vypracujte cesto, ktoré rozdeľte na 4 rovnaké časti a vytvorte bochníčky. Pre jednoduchšie spracovanie, pracujte s cestom na rovnej ploche pomazanej olejom. -
Kysnutie cesta:
Bochníčky cesta potom pomažte trochou oleja, prikryte fóliou alebo utierkou a následne nechajte kysnúť 30 minút. Počas toho si pripravte náplň. -
Príprava náplne:
Potom nastrúhajte šunku na hrubom strúhadle a zmiešajte ju s nastrúhaným syrom, sušeným oreganom a paradajkovou passatou (alebo kečupom, čerstvými paradajkami, či inou omáčkou podľa preferencií). -
Tvarovanie plnených hriank:
Každý bochník cesta vyvaľkajte na plát v tvare obdĺžnika s výškou 0,4 cm. Rozkrojte ho na polovicu. Na hornú časť každého pruhu urobte ryhy a na spodnú rozprestrite pripravenú náplň. -
Zrolovanie a odpočinok:
Zrolujte každú časť cesta do tvaru rolády a uložte ju na plech. Pokračujte v tomto postupe s ďalšími bochníkmi. Rolády prikryte fóliou a utierkou a nechajte ich 20-30 minút odpočívať. Nezabudnite predtým plech vymazať tukom alebo vyložiť papierom na pečenie. -
Potretie a pečenie:
V miske potom rozšľahajte vajce s mliekom a mletou sladkou paprikou, ktorou potrite rolády na plechu. Posypte oreganom a rozkrájajte ich na 6 rovnakých pruhov. -
Pečenie:
Pečte pizza hrianky v predhriatej rúre na 200 °C po dobu 25 minút. Nakoniec po upečení nechajte pokrm mierne vychladnúť pod utierkou a servírujte na raňajky, desiatu alebo večeru.
Tieto pizza hrianky sú skvelým a chutným spôsobom, ako si užiť teplé, sýte jedlo kedykoľvek počas dňa, či už na raňajky, desiatu alebo večeru.
Prajeme Vám dobrú chuť!🧀
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=mD0hIal5LaM&ab_channel=Doma%C4%87iRecepti
Ďalšie chutné recepty:
Veľkonočná hostina s medovými rebrami 🍖🌿
🐣 Veľkonočný bôčik ako od babičky