Tieto lahodné éclairs s vanilkovým krémom sú ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Ich jemné cesto a krémová náplň vás určite očaria.🎂✨
Pripravte si tento delikátny zákusok a užite si chvíle plné chutí!
Ingrediencie na cesto:
-
100 ml vody
-
100 ml mlieka
-
100 ml slnečnicového oleja
-
160 g múky
-
štipka soli
-
1 lyžička cukru
-
5 vajec
Ingrediencie na krém:
-
1 vajce
-
80 g cukru
-
1 vrecúško vanilkového cukru
-
1 lyžica škrobu
-
250 ml mlieka
-
180 g masla (izbovej teploty)
Na ozdobu:
-
práškový cukor podľa potreby
Postup:
-
Krém: V hrnci najskôr zmiešajte mlieko, vajce, cukor, škrob a vanilkový cukor. Za stáleho miešania priveďte do varu. Po varení vmiešajte 50 g masla a odstavte z platne. Nechajte vychladnúť, ideálne zakryté fóliou v chladničke.
-
Cesto: V hrnci spojte vodu, mlieko, olej, soľ a cukor a privedzte k varu. Postupne pridávajte múku a stále miešajte, až vznikne hladká zmes. Po vychladnutí cca 5 minút pridávajte vajcia, jedno po druhom.
-
Formovanie: Z cesta vytvarujte tyčinky dlhé cca 8 cm pomocou cukrárskeho vrecka na plechu s papierom na pečenie.
-
Pečenie: Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 10 minút, potom teplotu znížte na 180 °C a pečte ďalších 25 minút. Počas pečenia neotvárajte rúru.
-
Príprava krému: Maslo vyšľahajte do peny. Potom postupne pridávajte vychladnutý vanilkový základ a následne miešajte, až sa všetky ingrediencie spoja.
-
Plnenie: Potom po vychladnutí éclairs naplňte krémom pomocou cukrárskeho vrecka.
-
Ozdobenie: Hotové éclairs nakoniec posypte práškovým cukrom alebo ozdobte čokoládou a posypte drvenými orechmi či mandľami pre extra luxusný vzhľad.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=MSpl5s4P-7E&ab_channel=NafisTaomlar
Ďalšie chutné recepty:
Veľkonočné likérové špičky s čokoládovou náplňou 🍫
Rýchle veľkonočné pečivo: Slané rolky so syrom a šunkou🧀