Kuracie mäso je v kuchyni absolútny favorit – rýchlo sa pripravuje, skvele sa kombinuje s rôznymi prísadami a vždy chutí úžasne.
Tento recept vás presvedčí, že aj jednoduché jedlo môže byť dokonalým gurmánskym zážitkom!
INGREDIENCIE A POSTUP:
600 g kuracie prsia – odblaniť, naklepať jemne
soľ, korenie
prosuto
šalviové lístky
múka hladká na obalenie
Na začiatok si na ochutené prsia uložíme plátok proscuta, lístok šalvie a spojíme dohromady špajdľou. Potom v múke obalíme iba prsia, na panvici zohrejeme olej
a najskôr opečieme stranu s proscutom a potom otočíme – asi 3 minúty.
Omáčka
10 g maslo
1 lyžica múka hl.
150 ml biele víno
200 ml kurací vývar
soľ podľa chuti
šťava z pol citróna
Zásmažku najskôr zalejeme vínom a varíme do odparenia potom vlejeme vývar a dochutíme soľou a šťavou. Ďalej prsia vložíme naspäť do omáčky a prevaríme ešte 2 minúty. Potom už podávame s cestovinou a zeleninovou oblohou.
A je to! Máme hotovo!
Láska ide cez žalúdok! A s týmto kuracím mäsom ste práve vytvorili dokonalý recept.
Prajeme vám dobrú chuť
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=-zkFAym5mTg&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen
Ďalšie recepty:
Veľmi chutná „SACHER“ torta : Táto je ešte dokonca lahodnejšia, ako tie z miestnej cukrárne!
Svieži mandarínkový koláč – skvelý recept na jarný či letný dezert!