Tieto fajné zemiačiky nás ešte naozaj nikdy nesklamali: Cesnakové zemiaky pečené v rúre: Inú prílohu už ani vlastne nepripravujem!

V článku sa dnes zoznámite s pečenými zemiakmi, ktorým nikto neodolá. Tieto pečené zemiaky zaradíte do svojho zoznamu obľúbených pokrmov.

Ich chuť je úžasná a príprava bleskurýchla.

Pokiaľ zvolíte tieto zemiaky ako prílohu k mäsu, nebudete ľutovať. Všetky chute sa prepoja a idú báječne dohromady.

Ak však chuti týchto zemiakov nebudete mať dosť, dajte si ich len tak, samotné.

Sú fantastické na akýkoľvek spôsob.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g zemiakov
  • 30 g masla
  • 2 štipky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Takto budeme postupovať:

  1. Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a Premačknite vidličkou tak, aby rozpraskali. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. Rozložte do misy zemiaky rozpraskanú stranou nahor. Rovnomerne zasypte nadrobno nakrájaným cesnakom.
  2. Zasypeme tiež soľou a rozmarínom. Maslo pokrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky. Ešte pokvapkáme olivovým olejom.
  3. V predhriatej rúre pečte zemiaky 180 až 200 stupňov do zlatistej až červenej farby.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept na lahodné zemiaky aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: bidista.com

Vyskúšajte tiež:

Táto rastlinka je doslova skutočným pokladom prírody, o ktorom málokto vie: „ŠŤIAV KYSLÝ“, hneď keď ho uvidíte, natrhajte si do zásoby!
Toto všetko dokážu slivky urobiť s naším telom: Je to skutočný zázrak prírody!