Ochutnať túto tortu je naozaj zážitok!😊
Keď sa blíži návšteva, niet lepšieho spôsobu, ako ich privítať lahodnou domácou tortou.
Nechajte sa uniesť jej lahodnou chuťou a vychutnajte si príjemné chvíle v spoločnosti svojich blízkych.🍰
POSTUP A INGREDIENCIE:
- plech papier 8 krát
- forma 20 cm fólia na boky
Cesto
200 g kyslá smotana
150 g cukor
štipka soli
1 pol. lyžica med
100 g maslo roztopené miešať aspoň 2 minúty
1 pol.l yžica škorica
1 pol. lyžica kakao
400 g múka hladka
4 g prášok do pečiva
- Najprv všetko spolu vymiesiť, potom cesto rozdeliť na 8 časti a následne každú časť vyvaľkať tak, aby sme s formou vykrojili 20 cm koleso.
- Toto robíme na papieri. Ďalej pečieme na plechu aj s obrezkami, ktoré potom chladné rozmixujeme na posyp.
Krém čokoládový
300 ml smotana 36% zohriať
150 g čokoláda 60%
Všetko spolu miešame do rozpustenia a potom necháme vychladiť pod fóliou. Tento krém je potrebné vyšľahať na menších obrátkach.
Krém biely
500 g kyslá smotana 20%
150 g práškový cukor
- vyšľaháme spolu
300 ml smotana 36%
- vyšľaháme a spojíme s kyslou smotanou
Poleva
80 g čokoláda
50 ml mlieko
30 g maslo roztopiť a poliať povrch koláča
Najprv do formy dáme fóliu, na boky každý plát potrieme čokoládovým krémom. Potom vložíme do formy a ďalej ešte dáme biely krém. Toto opakujeme 7 krát ôsmy plát potrieť iba čokoládovým krémom a vylejeme polevu. Následne necháme stuhnúť. Nakoniec boky potrieme
ostatným krémom a posypeme drobenkou, alebo v zime kokosom.
200 g drobenka
10 maslo
1 pol.lyžica kondezované mlieko
Nakoniec môžeme ešte z týchto surovín vymiešať hmotu a vytvoriť tak vianočné figúrky ako ozdobu na vrch torty.
A máme hotovo! Môžeme podávať ku kávičke.🍰☕
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento chutný recept!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
Zdroj:
Ďalšie chutné recepty:
Skvelá tvarohová roláda s kyslou smotanou a vždy s tou najlepšou chuťou!
Fantastická orechová tortička pre každú príležitosť: Nikdy jej nie je dosť!