Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný a jednoduchý koláčik z jabĺk.
Chutí naozaj dokonale a my sme sa doňho zamilovali doslova pri prvom súste.
Pripravte si ho aj vy a uvidíte, že nebudete ľutovať, je výborný!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 4 kusy jablká
- 200 gramov hladkej múky
- 100 ml mlieka
- 2 kusy vajcia
- 50 gramov cukru
- dve lyžičky masla
Takto budeme v recepte postupovať:
- Jablká si nakrájame na plátky . Šupku môžeme na jablku nechať, ale ak vám vadí, ošúpte ju tiež. Záleží len na vás, ako jete jablká radšej.
- Jablká v mise pokvapkajte citrónovou šťavou. Vďaka tomu si zaistíte to, že jablká nezačnú čoskoro hnednúť. Potom ich premiešajte, aby sa citrón dostal všade.
- Vezmite si zapekaciu misu a potrite ju kúskom masla . Potom dajte jablká do zapekacej misy. Zoberte druhú misu, v ktorej zmiešajte cukor s vajcami a rozmiešajte dôsledne napr. mixérom
- Keď budete mať cukor s vajcami rozmiešaný dohladka, postupne k zmesi prilievajte teplé mlieko a šľahajte. Na rad prichádza múka, ktorú preosejte a dajte do vyšľahanej zmesi
- Použijeme mixér, aby bolo cesto čo najjemnejšie. Takto pripravenú zmes nalejte na jablká, ktoré sú už v mise.
- Zapekaciu misu s koláčom vložte do rúry a pečte cca. 40 minút na 180 ° C. Vždy kontrolujte, či sa niečo nepripaľuje. Ak nebudete vedieť, či je po 40 minútach koláč dopečený, skontrolujte drevenou špajdľou. Tú zapichnite doprostred koláča a ak špajli vytiahnete oblepené cesto, je treba dať koláč ešte na niekoľko minút späť do rúry.
- Vyberieme z rúry, vychladíme, môžeme posypať škoricovým cukrom a môžeme maškrtiť.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: souspark.ru/jantarnaja-nachinka-prostoj-i-vkusnyj-jablochnyj-pirog-za-5-minut-minimalnyj-nabor-produktov