Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočne lahodnú maškrtu, ktorú si zamiluje skutočne každý milovník čokolády a maškŕt.
Pripravte si ju aj vy a uvidíte, že si ju obľúbite.
Chutí naozaj skvele!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 pohár bieleho jogurtu alebo kefíru
- ¾ až 1 pohár krupicového cukru
- 1 pohár polohrubej múky
- 2 veľké lyžice slnečnicového oleja
- 2 lyžice kakaového prášku
- 2 vajcia
- 10 gramov prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
Na náplň a polevu budeme potrebovať:
- 2 a ½ pohára mäkkého tvarohu
- 2 poháre kyslej smotany
- 100 až 150 gramov práškového cukru
- 20 až 30 gramov vanilkového cukru
- 3 lyžice kyslej smotany (na polevu)
- 3 lyžice práškového cukru (na polevu)
- 1 lyžicu kakaa
- 20 gramov masla
Takto budeme v recepte postupovať:
- Začneme výrobou korpusu na tortu. V mise si vyšľahajte vajcia spolu s cukrom a soľou do peny. Potom pridajte biely jogurt a slnečnicový olej. Nakoniec prisypte aj polohrubú múku, kypriaci prášok, kakaový prášok a vypracujte polotekuté homogénne cesto.
- To vlejte do koláčovej okrúhlej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou či strúhankou. Korpus pečte pri teplote 160 ° C počas 40 až 45 minút.
- Kým sa korpus upečie, vyšľahajte si v mise mäkký tvaroh spolu s kyslou smotanou, vanilkovým a práškovým cukrom.
- Následne upečenú a mierne vychladnutú piškótu rozdeľte na tri pláty ostrým nožom a premažte dôkladne krémom.
- Jednotlivé pláty vyskladajte na seba a nakoniec prelejte polevou pripravenou z kakaa, rozpusteného masla a práškového cukru. Dezert nechajte tuhnúť v chladničke dve až tri hodiny.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
zdroj: http://souspark.ru/tort-shokoladnyj-stakanchikovyj-bez-vesov-vkusnejshij-i-sochnyj-domashnij-tort