Toto je veľmi chutná, čokoládová tortička s fajnovou tvarohovou náplňou! Dcérka si ju doslova už hneď v sekunde zamilovala!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočne lahodnú maškrtu, ktorú si zamiluje skutočne každý milovník čokolády a maškŕt.

Pripravte si ju aj vy a uvidíte, že si ju obľúbite.

Chutí naozaj skvele!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 pohár bieleho jogurtu alebo kefíru
  • ¾ až 1 pohár krupicového cukru
  • 1 pohár polohrubej múky
  • 2 veľké lyžice slnečnicového oleja
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 2 vajciaOK
  • 10 gramov prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli

Na náplň a polevu budeme potrebovať:

  •  2 a ½ pohára mäkkého tvarohu
  • 2 poháre kyslej smotany
  • 100 až 150 gramov práškového cukru
  • 20 až 30 gramov vanilkového cukru
  • 3 lyžice kyslej smotany (na polevu)
  • 3 lyžice práškového cukru (na polevu)
  • 1 lyžicu kakaa
  • 20 gramov masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Začneme výrobou korpusu na tortu. V mise si vyšľahajte vajcia spolu s cukrom a soľou do peny. Potom pridajte biely jogurt a slnečnicový olej. Nakoniec prisypte aj polohrubú múku, kypriaci prášok, kakaový prášok a vypracujte polotekuté homogénne cesto.
  2. To vlejte do koláčovej okrúhlej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou či strúhankou. Korpus pečte pri teplote 160 ° C počas 40 až 45 minút.
  3. Kým sa korpus upečie, vyšľahajte si v mise mäkký tvaroh spolu s kyslou smotanou, vanilkovým a práškovým cukrom.
  4. Následne upečenú a mierne vychladnutú piškótu rozdeľte na tri pláty ostrým nožom a premažte dôkladne krémom.
  5. Jednotlivé pláty vyskladajte na seba a  nakoniec prelejte polevou pripravenou z kakaa, rozpusteného masla a práškového cukru. Dezert nechajte tuhnúť v chladničke dve až tri hodiny.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: http://souspark.ru/tort-shokoladnyj-stakanchikovyj-bez-vesov-vkusnejshij-i-sochnyj-domashnij-tort