Toto sú veľmi obľúbené „KASTELÁNSKE REZY“ chutia vždy ako z cukrárne: Výborný a bleskovo pripravený jablkový zákusok, ktorého nikdy nie je doma dosť!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na lahodný jablkový koláčik „KASTELÁNSKE REZY“.

Chutí naozaj lahodne a my sme sa do tejto chuti zamilovali doslova po prvom súste.

Pripravte si ho aj vy a potešte seba aj celú rodinu.

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • 4 ks vajcia
  • 150 g krupicového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 4 lyžice oleja
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Na jablkovú plnku budeme potrebovať:

  • 500 g olúpaných jabĺk
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 bal. vanilkový puding
  • 300 ml vody

Na tvarohovú šľahačku budeme potrebovať:

  • 1 ks tvaroh v kocke
  • 1 ks šľahačka (objem tuku min. 30%)
  •  cukor

Môžeme: Čoko polevu na poliatie na záver

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme, následne pridáme cukor a šľaháme do pevnej peny. Postupne do snehu zašľaháme aj žĺtky, olej a nakoniec zľahka aj preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  2.  Cesto vylejeme na plech vopred vyloženým papierom na pečenie a upečieme pri 170 ° C do ružova, asi 20 min.
  3. Jablká si nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, zalejeme polovičným množstvom vody a 5 minút povaríme. Vo zvyšnej vode rozmiešame puding a cukor a vlejeme k jablkám. Povaríme do zhustnutia.
  4. Ihneď nalejeme na upečený korpus a necháme úplne vychladnúť.
  5. Nakoniec si zmiešame tvaroh s cukrom a ušľahanou šľahačkou . Nanesieme opatrne na vychladenú jablčnú náplň. Môžeme pokvapkať čokoládovou polevou.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: domowysmakjedzenia.pl/2016/04/08/jablecznik-z-bita-smietana/