Poriadna veľkonočná hostina – rebierka v medovo-horčicovej marináde sú ideálnym spôsobom, ako potešiť rodinu aj priateľov pri sviatočnom stole. 🥰
🍯🥩
Ingrediencie:
-
700–1000 g bravčových rebier
-
4 cibule
-
4 lyžice sójovej omáčky
-
1 vrchovatá lyžica medu
-
1,5 lyžice francúzskej hrubozrnnej horčice
-
1 lyžica plnotučnej horčice
-
2 lyžice grilovacieho alebo pikantného kečupu
-
3 strúčiky cesnaku
-
2 lyžice oleja
-
soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
-
Marináda:
V miske si najskôr pripravíme marinádu zmiešaním sójovej omáčky, medu, oboch druhov horčice a kečupu. Pre extra štipku pikantnosti môžeme pridať aj chilli. -
Dochucovanie:
Do zmesi potom pretlačíme cesnak, pridáme olej, osolíme, okoreníme a všetko poriadne premiešame. -
Príprava mäsa:
Rebierka potom nakrájame na menšie kúsky, dôkladne ich obalíme v marináde a necháme ich minimálne hodinu odležať v chladničke. -
Pečenie:
Cibuľu nakrájame na hrubé kolieska a následne ich poukladáme na dno vrecka na pečenie. Na ne uložíme naložené mäso a zalejeme ich polovicou marinády. -
Dokončenie:
Vrecko uzavrieme, položíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 40 minút. Potom vrecko rozstrihneme a nakoniec polejeme zvyšnou marinádou a necháme dopiecť ešte 20 minút, kým rebrá nezískajú zlatistý lesk a nebudú mäkké.
🧡 Rebierka zmiznú zo stola rýchlejšie, než stihnete povedať ‚Veľká noc‘ – takže si radšej naložte poriadnu porciu!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Veľkonočná hríbová kyslá polievka s vajíčkom a kôprom
Zlatisté veľkonočné medailónky so sviežim jarným dipom