Veľkonočná vajíčkovo-syrová nátierka s pažítkou 🐣🥖
Veľká noc je ideálnym časom na vyskúšanie jednoduchých, ale chutných receptov, ktoré využijú aj zvyšné varené vajíčka z oblievačky.
Táto jemná nátierka spája chuť taveného syra, vajec a sviežich byliniek – ideálna na raňajky či pohostenie pre návštevy.
Postup:
-
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Každé vajce rozkrojíme na polovice a oddelíme žĺtky.
-
Žĺtky vymiešame dohladka s taveným syrom a horčicou, čím vznikne krémový základ.
-
Bielky nakrájame na malé kúsky, pažítku nasekáme nadrobno a všetko spolu zmiešame.
-
Nátierku môžeme ozdobiť jemne nakrájaným pórom alebo čerstvou pažítkou.
Podávame ju s čerstvým chlebom, chrumkavou bagetkou alebo natretú na jednohubkách ako chutné veľkonočné pohostenie.
- Táto nátierka je skvelým spôsobom, ako spotrebovať zvyšné vajíčka po šibačke – no chutí tak dobre, že si ju určite obľúbite aj mimo sviatkov.
- Odporúčame ju uložiť do uzatvárateľnej nádoby a nechať aspoň hodinu v chladničke odležať, aby sa chute krásne prepojili.
- Pred servírovaním ju môžete ozdobiť čerstvou pažítkou alebo jemnými kolieskami póru pre svieži jarný vzhľad.
- Namiesto Kiri môžete použiť aj Lučinu, tvaroh alebo Cottage syr, a ak máte radi výraznejšie chute, pridajte štipku mletej papriky či trošku dijonskej horčice.
- Skvelo chutí aj natretá na plátkoch uhorky alebo reďkovky ako ľahšia verzia – a v malých pohárikoch či tartaletkách pôsobí elegantne a sviatočne.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Osviežujúca sladká pochúťka – Smaragdový koláč
VEĽKONOČNÁ maškrta našich starých mamičiek: Tradičná tortička „VTÁČIE MLIEKO“