Kreatívny a chutný dezert, ktorý prekvapí každého sviatočného návštevníka!☕
Ingrediencie:
Kávová zmes na namáčanie:
-
1,5 dl silnej kávy
-
3 dl mlieka
-
30 g kakaa
Na vrstvenie:
-
200 g piškót
Vanilkovo-čokoládový krém:
-
0,5 l mlieka
-
170 g cukru
-
1 ČL vanilkovej esencie
-
2 vajcia
-
125 g hladkej múky
-
100 g bielej čokolády
-
200 g masla
Na dokončenie:
-
šľahačka podľa chuti
Postup:
-
Príprava kávovej zmesi:
V menšom hrnci najskôr spojíme kávu, mlieko a kakao. Zmes postupne privedieme do varu, dôkladne miešame a potom po zovretí necháme úplne vychladnúť. -
Piškóty:
Pripravené piškóty krátko namáčame do vychladenej kávovej zmesi. Potom ich poukladáme do pripravenej plastovej alebo sklenenej vaničky tak, aby sme pokryli dno aj boky. Vaničku následne uložíme do chladničky, aby piškóty spevneli. -
Príprava krému:
V hrnci zohrejeme mlieko spolu s cukrom, vanilkovou esenciou, vajcami a múkou. Za stáleho miešania varíme, až kým nevznikne hustá kaša. Do ešte horúcej kaše vmiešame bielu čokoládu, ktorá sa v teple krásne rozpustí. Krém necháme úplne vychladnúť. -
Spojenie s maslom:
Do vychladnutého krému postupne zašľaháme zmäknuté maslo, kým nevznikne hladký a nadýchaný krém. -
Plnenie:
Krém potom vylejeme do pripravenej vaničky vystlanej piškótami a uhladíme. Na vrch naukladáme ďalšiu vrstvu piškót namočených v kávovej zmesi. Vaničku vložíme opäť do chladničky aspoň na 1 hodinu, aby dezert stuhol. -
Dokončenie:
Po stuhnutí nakoniec vyklopíme dezert z vaničky, opatrne odstránime formu a celý povrch bohato potrieme šľahačkou.
🌷 Tento sviatočný piškótový zákusok je ideálnym osviežením na veľkonočný stôl – jemne sladký, s kávovým dotykom a bielou čokoládou, ktorej sa jednoducho nedá odolať! 🐇🍰
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Rýchly veľkonočný čoko-banánový snack do 10 minút 🍌🍫
🌰 Sladké veľkonočné pokušenie s lieskovcami a čokoládou