Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný koláčik, ktorý si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 350 gramov hladkej múky
- 250 gramov cukru
- 10 gramov prášku do pečiva
- 5 ks vajcia
- 1 gram vanilínu
- 1 gram citrónovej kôry
- Štipka soli
- 700 gramov tvarohu
- 180 gramov masla
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Takto budeme v recepte postupovať:
- Rozdeľte 4 vajcia na žĺtky a bielky – žĺtky vložte do misy a trochu ich osoľte.
- Do osolených žĺtkov ďalej pridajte 80 gramov kryštálového cukru, rozohriate maslo a 0,5 gramu citrónovej kôry. Všetky ingrediencie poriadne premiešajte a potom prilejte citrónovú šťavu.
- Teraz pridajte do zmesi preosiatu múku s práškom do pečiva, cesto hneťte stierkou, a akonáhle sa všetky ingrediencie spoja, hneťte cesto rukami.
- Pripravte si formu na pečenie a na jej dno položte papier na pečenie. Na ten ďalej položte kúsky cesta a opatrne ich prehneťte do spoločnej vrstvy, ktorá pokryte celú plochu.
- V samostatnej mise následne zmiešajte tvaroh so 130 gramami cukru, vajcom a zvyšnou citrónovou kôrou. Potom všetko rozmixujte mixérom do hladkej a krémovej konzistencie. Vzniknutú zmes rozotrite v rovnomernej vrstve na cesto.
Dezert teraz vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov, nechajte ho piecť zhruba 30 minút a medzitým vyšľahajte bielky do snehovej peny. Do tej postupne pridajte 40 gramov cukru, pričom neprestávajte šľahať mixérom, kým nevznikne hustý krém. - Vzniknutý krém následne vložte do zdobiaceho vrecka a po upečení nimi tortu ozdobte. Potom vložte koláče s vrstvou na ďalších 10 minút do rúry pri rovnakej teplote kedy zhnedne vrchná vrstva.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Babičkin vajíčkový šalátik ešte z čias ČSR: Nedáme naňho dopustiť!
Fantasticky pasuje skoro do všetkých mojich zákuskov: Báječný karamelový krém, ktorý je už hotový za 15 minút!