Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept, ktorý určite rád privíta každý milovník cukiet a jedál z nich.
Reč je o výbornej nátierke, ktorá chutí naozaj lahodne či už na chlebe, alebo ako príloha k mäsku…
Možností je skutočne veľa a my sme presvedčený, že ak recept skúsite raz, zamilujete si ho.
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 2 kusy cukety
- 1 kilogram paradajok
- 200 gramov mrkvy
- 200 gramov papriky
- 140 gramov paradajkového pretlaku
- 120 mililitrov oleja
- 100 gramov cukru
- 80 gramov octu.
Na dochutenie
- chilli papričky
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
Takto budeme v recepte postupovať:
- Cuketu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Ak máme plod, ktorý je už starší, okrem toho, že ho musíme zbaviť šupky, musíme z neho odstrániť aj semená. Akonáhle máme cuketu nakrájanú, dáme ju do misky. Mrkvu najprv očistíme, zbavíme šupky a potom nakrájame na stredne veľké kúsky. Na kusy podobnej veľkosti nakrájame tiež papriku, ktorú najprv umyjeme.
- Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Takto pripravenú zeleninu vezmeme a prelisujeme cez mlynček na mäso. Vzniknutú zmes dáme do hrnca a umiestnime na sporák.
- Na prudkom ohni varíme zhruba 20 minút, nesmieme zabudnúť občas zamiešať . Akonáhle uplynie potrebná doba, do hrnca pridáme pretlak a cukor. Teplotu znížime a celý pokrm ešte ďalších 10 minút dusíme.
- Na konci dochutíme soľou, papričkami, cesnakom a octom.
Sledujte video recept:
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=kwMHniZO2a8&list=RDCMUCZmTLR0gXDEWB0iussGqW2Q&start_radio=1&rv=kwMHniZO2a8&t=0