Dnes sme si pre vás pripravili výborný recept na hlavné jedlo, ktoré sme si jednoducho zamilovali.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že sa k receptu budete veľmi často obracať 🙂
Chuť je totižto výborná a prípravu zvládne každý!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Zemiakový základ:
- 800 g zemiakov
- 40 g masla
- 50 g syra
- Soľ a korenie podľa chuti
Zemiaková zmes:
- 400 g mletého mäsa( kuracie, bravčové alebo zmes)
- 1 cibuľa
- 100 g syra
- 1 vajce
- Soľ, korenie a cesnak podľa chuti
Takto budeme v recepte postupovať:
- Olúpeme zemiaky a uvaríme v slanej vode. Potom sa precedia a následne sa pomocou Šťuchadla vytvorí hmota, ktorá je základom na klasickú zemiakovú kašu. Následne do tejto hmoty vmiešajte maslo, rovnako ako syr , dochuťte soľou . Potom môžete nechať pri izbovej teplote chladnúť.
- Keď zemiaky chladnú, tak pripravujte mäso. Základom bude cibuľa, ktorú nakrájate na jemné kúsky. Potom k nej pridáte mäso. Všetko premiešate a ochutíte soľou, korením a prípade aj iným populárnym korením. Potom pridajte ešte vajce, ktoré zmes spojí a nastrúhaný syr. Ešte raz prepracujte a máte hotovo.
- Všetko potrebné je nachystané. Do ruky berte vždy kúsok cesta, z ktorého vytvarujte guľu. Každá by mala mať pokiaľ možno rovnakú veľkosť.
- Následne danú guľu ľahko stlačte, vďaka čomu vznikne placka, ktorú vložíte do pekáča, ktorý môžete vymazať masťou, ak chcete zabrániť pripaľovaniu. Jednotlivé zemiakové hniezda sa môžu dotýkať.
- Na každé hniezdo následne dáte tiež guľu z mäsa. Veľkosť by mala podľa možnosti zodpovedať veľkosti vašich hniezd aj tomu, koľko porcií chcete celkovo pripraviť.
- Keď sú prípravné práce za vami, môžu zemiakové hniezda s mletým mäsom zamieriť do rúry. Tú predhrejte na teplotu 200 stupňov Celzia. Pri tejto teplote vaše jedlo pečte asi 40 minút.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: positivno.me/vkusnejshij-uzhin-iz