Zdravé pečené mäsové guličky s cesnakom!

Ak máte chuť na mäsové guličky, ale chcete zdravšiu alternatívu, tieto pečené mäsové guličky s cesnakom sú ideálnou voľbou.

Navyše, vďaka pečeniu sú menej tučné, no stále plné chuti, a dokonale sa hodia k rôznym prílohám.

Okrem toho, tento recept je jednoduchý a rýchly, takže ho zvládnete pripraviť aj ako začiatočník.

Ingrediencie (pre 10 kusov):

500 g bravčového mletého mäsa

1 lyžička soli

1 cibuľa

Čierne korenie podľa chuti

1 lyžička mletej sladkej papriky

3 strúčiky cesnaku

1 vajce

2-3 lyžice strúhanky

Petržlenová vňať podľa chuti

Postup:

Príprava zmesi: Začneme tým, že do mletého mäsa pridáme soľ, nadrobno nakrájanú cibuľu, čierne korenie, mletú sladkú papriku, prelisovaný cesnak a vajce. Všetko dôkladne premiešame, aby sme získali homogénnu zmes.

Vytváranie guličiek: Do zmesi pridáme strúhanku a opäť všetko dobre premiešame. Z pripravenej zmesi vytvoríme guličky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tip: Ak chceme, aby guličky boli rovnomerné, môžeme použiť lyžicu alebo ruky na tvarovanie.

Pečenie: Plech s guličkami vložime do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 40 minút, kým guličky nebudú zlatisté a prepečené.

Podávanie: Upečené guličky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=YLgVyYqqZhU&ab_channel=Va%C5%99%C3%ADmesMozkem

Ďalšie chutné recepty:

Neskutočná čokoládová pochúťka! Mňam!

Malinový koláč bez pečenia – perfektný dezert!