🍊 Veľkonočná piškótová roláda s pomarančovým vnútrom

Táto roláda s pomarančovým vnútrom je ako stvorená na veľkonočný stôl – svieža, jemná a pritom jednoduchá na prípravu.✨

Pomarančová nota v kombinácii s jemným krémom a piškótami navodí jarnú pohodu, ktorá sa dokonale hodí na Veľkú noc. 🐣🍊

🧺 Potrebné suroviny

Na krém:

  • 1 liter mlieka

  • 200 g kryštálového cukru

  • 70 g kukuričného škrobu

Na pomarančový rosol:

  • 250 g čerstvého pomaranča (ošúpaného a rozmixovaného)

  • 100 g cukru

  • 40 g kukuričného škrobu

Ostatné:

  • 400 g dlhé piškóty

  • 2 dl mlieka (na namáčanie piškót)

  • Čokoládová poleva podľa chuti (na záver)

  • Hrubšia potravinová fólia

🥣 Postup prípravy

  1. Príprava vanilkového krému:
    Do hrnca vlej 1 liter mlieka, pridaj cukor a kukuričný škrob. Za stáleho miešania privedie zmes k varu a var, kým nevznikne hustá, hladká kaša. Odstav z ohňa a nechaj úplne vychladnúť. Občas premiešaj, aby sa nevytvorila koža na povrchu.

  2. Príprava pomarančového rosolu:
    Ošúpané pomaranče rozmixuj a pretlač cez sitko, aby si získal len šťavu bez vlákniny. Do hrnčeka vlej pomarančovú šťavu, pridaj cukor a škrob. Var na miernom ohni, kým nevznikne polohustý rosol. Odstav a nechaj mierne vychladnúť.

  3. Zostavovanie rolády:
    Priprav si pracovnú plochu a rozlož na ňu hrubšiu potravinovú fóliu.
    Do misky nalej 2 dl mlieka a rýchlo v ňom namáčaj dlhé piškóty. Ulož ich do troch radov po 9 kusov na fóliu – teda vytvor obdĺžnikový základ (3 rady x 9 piškót).
    Na piškóty rovnomerne rozotri vychladnutý vanilkový krém.
    Následne opatrne navrch nalej pomarančový rosol a jemne ho rozotri.

  4. Zavinutie:
    Pomocou fólie opatrne zroluj celý dezert do tvaru rolády. Zabaľ ho pevne do fólie, ulož na tácku a nechaj stuhnúť v chladničke aspoň 2–3 hodiny, ideálne však cez noc.

  5. Záverečné úpravy:
    Po stuhnutí roládu vyber z fólie, polej ju rozpustenou čokoládou podľa chuti a opäť na chvíľu ulož do chladničky, aby čokoláda stuhla.
    Pred podávaním nakrájaj ostrým zúbkovaným nožom na plátky.

Tento svieži a nepečený dezert je ideálny na sviatočné chvíle, keď chcete pripraviť niečo efektné, no nenáročné.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=0zqi3hvgPBA&ab_channel=Cookrate-Cakes

Ďalšie chutné recepty: 

🌷 Veľkonočné maslové rožteky s krémovým prekvapením

🌰 Sladké veľkonočné pokušenie s lieskovcami a čokoládou